Tarom va lega din nou Timisoara de Cluj si Iasi

1 martie 2018

Doua destinatii vor fi introduse de la Timisoara de catre compania aeriana Tarom. Aeronavele companiei aeriene nationale care vor zbura spre Iasi si Cluj vor fi o alternativa aeriana la reteaua nationala de transport rutiera si feroviara intre cele trei regiuni istorice: Banatul, Transilvania si Moldova.

”Imediat dupa anuntul companiei Blue Air de a retrage aceste destinatii din motive comerciale,  administratia Aeroportului Timisoara a demarat discutii cu companii aeriene printre care si conducerea companiei Tarom pentru preluarea acestor rute de la Timisoara spre si dinspre Iasi si Cluj si eficientizarea acestora prin folosirea unor aeronave cu capacitate adaptata la cererea pietei. Un rol determinant in deschiderea acestei rute cu operatorul aerian Tarom il are concetateanul nostru, Werner Wolf, in calitate de director general Tarom, cu care in ultima perioada am analizat diferite oportunitati de zbor. Acum, dupa incheierea acordului comercial de operare pe aceste rute, putem anunta public orarul de zbor, valabil din 25 martie”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Cursele Tarom vor incepe sa opereze de la Timisoara din 25 martie 2018, cu o frecventa de 3 curse pe saptamana (spre/dinspre Cluj) si 4 curse pe saptamana (spre/dinspre Iasi).

Compania aeriana Tarom este o companie cu traditie de operare pe aeroportul Timisoara deoarece efectueaza neintrerupt zboruri de la Timisoara chiar de la infiintarea sa, in urma cu 64 de ani. Oficialii aeroportului timisorean anunta, intr-un comunicat de presa, ca in curand vor informa impreuna cu reprezentantii Tarom si alte rute de zbor negociate, care spera ca vor satisface nevoia de calatorie a concetatenilor din regiunea deservita de aeroportul Timisoara.