Filmul Atelierul, lansat anul trecut la Cannes, se vede si la Timisoara, intr-o proiectie unica

1 martie 2018

Filmul Atelierul, lansat anul trecut la Cannes, se vede si la Timisoara, intr-o proiectie unica

Asociatia Pelicula Culturala va invita la prima proiectie din seria Filmelor de nota 10 din acest an, Atelierul, in regia renumitului regizor francez, Laurent Cantet, miercuri, 7 martie, incepand cu ora 19,00, la Teatrul Merlin.

Actiunea se petrece in localitatea La Ciotat, din sudul Frantei, in vara anului 2016. Antoine (Matthieu Lucci) accepta sa urmeze un atelier de scris la care au fost selectati cativa tineri pentru a scrie un roman de suspans cu ajutorul Oliviei (Mariina Fois), o scriitoare celebra. Subiectul romanului ar trebui sa includa trecutul industrial al orasului, santierul naval inchis de peste 25 de ani. Indiferent la acestea si preocupat de problemele actuale, Antoine intra rapid in conflict cu restul grupului si cu Olivia, deopotriva ingrijorata si fascinata de violenta sa.

“Am decis sa ma concentrez pe felul in care pot trai tinerii in societatea de azi, fara perspective, intr-o societate care nu ii ia in considerare, iar ei nu o iau in serios. (…) Cred ca este important sa ascultam ce au tinerii de spus, sa incercam sa nu ii privim de sus, sa incercam sa le impartasim lucruri si sa acceptam ca felul lor de a gandi lumea, care este desigur diferit de al meu, este si el important”, declara regizorul intr-un interviu acordat news.ro.

Atelierul, cel de-al optulea lungmetraj al regizorului francez, Laurent Cantet, a avut premiera mondiala la Cannes 2017, in prestigioasa sectiune Un Certain Regard. O reprezentare fidela a generatiei tinere de azi si a problemelor cu care se confrunta, in contextul transformarii radicale a societatii si a culturii, L’Atelier poate fi vizionat intr-o singura proiectie, la Timisoara, pe cand in tara va rula in cinematografe incepand cu 9 martie.

Filmul Atelierul este distribuit in Romania de Bad Unicorn si va rula intr-o proiectie speciala, organizata cu sprijinul Teatrului Merlin din Timisoara si a Consiliului Judetean Timis cu care s-a demarat o colaborare pe termen lung ce vine in sprijinul promovarii filmului european si al spectacolelor de calitate.

Biletul costa 10 lei si poate fi achizitionat la intrare in sala Teatrului Merlin, inainte de film.