Turneul La Vida Loca poposeste din nou la Timisoara

25 februarie 2018

La Vida Loca, turneul cu succes international al flautistului Matei Ioachimescu si al pianistului Alfredo Ovalles, se  deruleaza din nou in Romania.  Asociatia Culturala SkyLine propune un concert extraordinar la Sala Capitol din Timisoara, joi, 1 martie 2018, de la ora 19,00.

Flautistul de origine romana Matei Ioachimescu si pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, ale caror cariere cunosc consacrarea internationala, va invita la o calatorie in jurul lumii, in cadrul celei de-a treia editii a turneului La Vida Loca. Noua orase din Romania, in perioda 27 februarie – 18 martie 2018, de la Oradea si Cluj, la Timisoara, Deva, Bistrita si Bucuresti, vor fi gazdele unui program unic, cross-over.

Matei Ioachimescu, flautistul al carui parcurs muzical a inceput in Romania si s-a desavarsit la Academia de Muzica din Viena, alaturi de Alfredo Ovalles, format la Universitatile din Statele Unite si Austria, va ofera o evadare din cotidian.

Cei doi muzicieni, virtuozi si versatili, au un repertoriu de la muzica baroca la creatii contemporane, colaborand cu ansambluri din Europa pana in Japonia. Pentru editia din acest an a turneului, cei doi au selectat partituri care sparg granitele dintre muzica clasica, jazz, ajungand la sonoritati pop- rock contemporane.

Matei Ioachimescu si Alfredo Ovalles va propun sa descoperiti ca sunetul si ritmul, atunci cand cuprind cele mai vibrante emotii de bucurie si nostalgie, senzatii ardente, presarate cu umor si energie exploziva, te conduc intotdeauna acasa.

Flautul lui Matei Ioachimescu reprezinta instrumentul prin care acest muzician isi exprima nu doar maiestria, pe care si-o potenteaza cu fiecare zi, ci, deopotriva, implicarea in activitati de mentorat artistic in Austria, Japonia, Ungaria, Croatia si Romania, precum si in angajamentele de diplomatie culturala care i-au fost incredintate de actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, inca din 2013.

Biletele se gasesc in reteaua Librariilor Carturesti, Libraria La Doua Bufnite, clubul Manufactura si la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, cu o ora inainte de inceperea spectacolului.