Start inscrieri la Timotion, eveniment de strangere de fonduri in scop caritabil

2 februarie 2018

A patra editie Timotion, cel mai mare eveniment de alergare si de strangere de fonduri in scop caritabil din Timisoara, are loc in aceasta primavara in 22 aprilie 2018. Organizatorii ii anunta pe toti cei interesati ca se pot inscrie deja la una dintre cele 6 curse, taxele de participare urmand sa fie donate celor 18 proiecte care au nevoie de sustinerea comunitatii. Din 2018, Timotion devine un eveniment caritabil regional, oferind sprijin pentru proiecte din alte judete precum Hunedoara si Arad.

“Ne-am propus sa ducem mesajul Timotion mai departe si sa incurajam comunitatile din alte orase sa preia acest model, de a oferi sprijin pentru realizarea unor proiecte. Cu primele trei editii am construit in Timisoara un eveniment mult asteptat. Alergatorii vad Timotion ca fiind un moment din care isi doresc sa faca parte: sa celebreze antrenamentele sportive la un concurs al prieteniei si, mai ales, sa doneze pentru un proiect cu increderea ca el se va realiza. Si in anii trecuti am avut destul de multi participanti din judetele invecinate, insa la aceasta editie ii invitam sa se concentreze asupra proiectelor sustinute prin Timotion si sa construim o retea regionala a celor implicati in comunitate”, a spus Cristina Potra-Muresan, coordonatoarea Timotion.

Obiectivele acestei editii sunt mai ambitioase ca niciodata, pe masura dezvoltarii in timp a evenimentului, dar si a nevoii stringente de sustinere pe care o au in acest moment numeroase asociatii non-profit. Valoarea donatiilor pe care organizatorii si-au propus sa o atinga este de 275.000 de lei, cu 40 la suta mai mult decat in 2017. Pentru ca acest lucru sa se intample, la start sunt asteptati in 2018 peste 3000 de participanti.

“Si anul acesta organizatiile propun proiecte care adreseaza nevoi reale ale comunitatii si care acopera probleme diverse, de la integrarea in societate a mai multor categorii de persoane aflate in situatii defavorizate, la proiecte care schimba mentalitati prin arta, cultura, sau chiar turism, de la activitati axate pe educatie pana la proiecte de sanatate. De 4 ani, prin Timotion reusim sa sustinem initiative care fac diferenta pentru alti oameni si, impreuna, sa crestem o comunitate implicata. Anul acesta dorinta noastra este sa aducem laolalta un numar cat mai mare de oameni de actiune, dornici sa se implice fie ca voluntari, donatori, alergatori, ambasadori sau campioni pentru proiectele Timotion ”, a mentionat Daniela Chesaru, director executiv Fundatia Comunitara Timisoara, co-organizator Timotion.

Participarea la Timotion este posibila astfel: ca alergator, prin participarea la una dintre cele 6 curse ale evenimentului, in functie de antrenamentul fiecaruia si de varsta. Pot participa de la copii insotiti de parinti, pana la alergatori profesionisti; ca donator, prin sustinerea campionilor Timotion, care vor aduna fonduri pentru unul dintre cele 18 proiecte. Inscrierile la cea de-a patra editie sunt deschise pana in 8 aprilie 2018. Detalii despre proiecte, inscrieri, curse si conditii de participare sunt pe site-ul evenimentului www.timotion.ro. Publicul este invitat sa urmareasca noutatile si pe pagina de Facebook Timotion.