Investitii la aeroport, in 2018

26 ianuarie 2018

Una dintre investitiile majore din cadrul Aeroportului International Timisoara, demarata in 2017, este extinderea si modernizarea parcarii auto. Extinderea numarului de locuri cu 20%, la aproape 1.000 de locuri, crearea unor parcari pentru taxi, autobuze, camioane, persoane cu dizabilitati, restabilirea traseului pentru mijloacele de transport in comun si achizitionarea unui nou sistem de bariere, va fi finalizata in martie 2018.

In 2018 vor fi demarate lucrari pentru investitiile la noul terminal de sosiri externe si a terminalului de plecari externe, doua investitii majore care pregatesc aeroportul pentru un flux de 3 milioane de pasageri pe an.

Terminalul de sosiri externe are ca termen de finalizare 31 martie 2019 si va fi realizat din fonduri europene si surse proprii. Acest nou terminalul va creste cu 200% capacitatea terminalului de sosiri, cu posibilitatea gestionarii simultane a 3 fluxuri de pasageri (cu o medie de 180 de pasageri pe flux), 8 puncte de control al documentelor si 3 sisteme de transport bagaje. Costul estimat este de aproximativ 24 milioane de lei.

Terminalul de plecari externe este are ca termen sfarsitul anului 2019, are un cost de aproximativ 69 milioane de lei si va fi finantat din surse proprii si fonduri europene. Capacitatea terminalului va creste cu 150% deoarece vor fi construite 10 noi porti de imbarcare, 12 check-in-uri si 8 puncte de control al documentelor, alaturi de 6 puncte de control de securitate, spatii comerciale si zona de alimentatie publica.