A inceput numaratoarea inversa pentru editia aniversara ISWinT 2018

26 ianuarie 2018

International Student Week in Timisoara (ISWinT), festival de traditie pentru orasul Timisoara, organizat de studenti pentru studenti, ajunge in anul 2018 la frumoasa varsta de 25 de ani. Intre 23 iulie si 2 august 2018, Liga AC invita studenti din toate universitatile din lume sa calatoreasca la Timisoara, sa-si depaseasca limitele si sa invete despre alte culturi intr-un mediu international.

In prima editie a festivalului, ceremonia de deschidere a avut loc in 11 aprilie 1994 intr-unul dintre amfiteatrele Universitatii Politehnica Timisoara (numita pe atunci Universitatea Tehnica Timisoara). Dupa doar 5 ani de la revolutie, studenti din Timisoara, voluntari ai Ligii AC (numita pe atunci LSFCAT) au avut curajul, entuziasmul si dedicatia sa faca din Timisoara un loc de intalnire pentru studentii din toata lumea. De la momentul zero si pana astazi, ISWinT si-a lasat amprenta pe organizatori si participanti, pe orasul Timisoara, pe Romania si pe intreaga lume.

Fondatorii festivalului nici nu si-au inchipuit ca aveau sa creeze un proiect ce va lua amploarea pe care a luat-o ISWinT, de la un simpozion cu studenti din tarile vecine, la un festival ce aduce in Timisoara studenti de pe toate continentele. Acestia au dat startul la 25 de ani de istorie despre studenti si dorinta lor de cunoastere, dorinta lor de a depasi granitele si de a pune bazele viitorului.

Cu ocazia aniversarii a 25 de ani, anul acesta organizatorii au ales o tema indrazneata: „ReThink!” si 20 de workshop-uri pe masura, ce doresc rezolvarea unor probleme reale de care se lovesc studentii in ziua de azi si dezvoltarea personala a acestora: sistem educational, reciclare, viata sanatoasa, pozitivism, manipulare media, autoaparare, agresiune pe internet, voluntariat, drepturile omului, minoritati, prejudecati, teatru de improvizatie, magie, dans, gandire creativa, traditii romanesti, limbaj non-verbal si design grafic.

Inscrierile la festival incep in data de 25 ianuarie si se termina pe 15 martie. Orice student cu varsta cuprinsa intre 18-30 de ani de la orice universitate din lume poate sa aplice pe site-ul https://iswint.ro/, inclusiv studentii din Romania.

In contextul in care Timisoara va fi una dintre Capitalele Europene a Culturii in anul 2021, programul pregatit pentru cele 9 zile de festival va include si evenimente deschise cu publicul timisorean, unde participantii isi vor prezenta cultura tarii lor.