Cea mai lunga cursa de alergare non-stop din Romania, de 72 de ore, va avea loc la Timisoara

19 ianuarie 2018

Pe 15 ianuarie au inceput inscrierile pentru concursul international de ultra-alergare S24H, care va avea loc in perioada 20-23 septembrie 2018, la Timisoara. Competitia ii provoaca pe cei mai rezistenti atleti din Romania si din strainatate sa-si depaseasca limitele in cadrul a sase probe de alergare de anduranta, cu durate intre 6 si 72 de ore.

Anul acesta, cursa S24H vine cu doua noutati. Cea mai lunga proba de alergare din Romania creste de la 48 la 72 de ore, din dorinta organizatorilor de a oferi o experienta speciala alergatorilor pasionati de ultramaraton. In plus, organizatorii au introdus pentru prima data in cadrul concursului si proba Individual 6 ore, pentru atletii care fac primii pasi in domeniul ultra-alergarii.

Astfel, sportivii au de ales dintre sase probe: Individual 6 ore, Individual 12 ore, Individual 24 ore, Individual 48 de ore, Individual 72 ore si Stafeta 12 ore. Concursul se adreseaza alergatorilor profesionisti sau amatori cu un nivel ridicat de antrenament, pregatiti sa faca fata efortului fizic pe durate lungi de timp. Atletii se pot inscrie folosind formularul de pe site-ul competitiei: www.s24h.ro.

Aflat la a treia editie, evenimentul de ultra-alergare S24H se va desfasura in Parcul Copiilor Ion Creanga din Timisoara, pe un traseu format dintr-o bucla cu lungimea de 1.236 m, ce va fi parcursa de mai multe ori de catre sportive, in cadrul competitiei.

La editia 2017 a S24H si-au testat rezistenta 106 alergatori din Romania, El Salvador, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Serbia, Statele Unite ale Americii si Ungaria. Cele mai lungi distante au fost parcurse de Andrei Szell (Romania) la masculin 48 ore – 292,939 km si Fionnuala O’Mara (Irlanda) la feminin 48 ore – 281,808 km. La proba de 24 de ore, Sasa Gacik (Serbia) s-a clasat pe primul loc la masculin, cu 224,335 km, in timp ce castigatoarea la feminin a fost Floricica Neacsu (Romania), cu 179,331 km parcursi.

S24H este un concurs de alergare organizat de Super Sports Club si sustinut de Federatia Romana de Atletism. Competitia se bucura inca de la prima editie de certificarea Bronze Label acordata de Asociatia Internationala de Ultramaraton, astfel ca rezultatele finale ale participantilor sunt recunoscute in clasamentele internationale. Mai multe detalii pe www.s24h.ro.