Au inceput lucrarile la componenta de retail inclusa in ansamblul Openville

19 ianuarie 2018

Compania Iulius a demarat, in luna decembrie a anului trecut, lucrarile la componenta de retail inclusa in ansamblul Openville Timisoara, cel mai mare proiect de tip mixed-use din vestul tarii.

Prima etapa de dezvoltare a ansamblului, care integreaza actualul Iulius Mall Timisoara, va fi finalizata in trimestrul patru al anului 2018 si va include 47.000 mp aditionali de retail, 100.000 mp de birouri clasa A, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto si peste 1.500 de noi locuri de parcare.

Pana in prezent, in ansamblul Openville au fost finalizati 31.000 mp de spatii de birouri (in cladirile UBC 1 si UBC 2), iar alti 19.000 mp se afla in constructie si vor fi livrati anul acesta (in cladirea UBC 3). In perioada urmatoare vor fi demarate lucrarile de constructie la cel de-al patrulea imobil cu functiune de birouri (50.000 mp, in UBC 0), precum si la parcarea subterana si pasajul auto subteran.

Zonele de retail suplimentare vor fi amenajate atat intr-o extensie a Iulius Mall Timisoara, cat si la parterul cladirilor de birouri si in zona parcului. Astfel, la finalizarea primei etape, ansamblul Openville va include o suprafata totala de retail de 118.000 mp inchiriabili.

Spatiile nou create pun accent pe destinatiile de loisir, prin crearea unei sinergii intre atractiile din interiorul Iulius Mall si cele amenajate in aer liber. Timisorenii vor descoperi la Openville un nou mix de branduri, numeroase activitati de entertainment, peste 100 de magazine noi, restaurante si cafenele tematice, un nou concept de cinema si cel mai mare loc de joaca pentru copii. In plus, o parte dintre brandurile de talie internationala prezente in Iulius Mall Timisoara isi vor extinde magazinele.

O ancora importanta si cea mai asteptata noutate va fi parcul de 55.000 mp. Zona verde din centrul Timisoarei va fi cel mai mare parc suspendat din tara, urmand a fi amenajat peste parcarea subterana care se va construi, in primavara, pe actualul areal din fata Iulius Mall.

Cafenele si restaurante amenajate tematic si orientate spre parc, piatete pentru evenimente, carusel pentru copii, lac, fantani arteziene, 20.000 de arbusti, 1.000 de arbori, suprafete intinse acoperite cu gazon special sunt cateva dintre componentele spatiului verde care vor face din ansamblul Openville principala destinatie de petrecere a timpului liber din vestul tarii.

Noile ancore si locatii care vor fi disponibile in ansamblul Openville urmeaza a fi comunicate in perioada urmatoare.