Dineu cu prosti, la Timisoara

14 ianuarie 2018

Dineu cu prosti, un “hit” incontestabil pe scena romaneasca de teatru din ultimul deceniu, readuce la Timisoara o distributie extraordinara, avandu-i in prim-plan pe Ion Caramitru si Horatiu Malaele. Comedia scrisa de Francis Veber va fi jucata in 12 si 13 februarie 2018, de la ora 20,00, la Opera Nationala Romana Timisoara.

Dineu cu prosti e o piesa vesnic actuala. In primul rand prin calitatea scriiturii si, fara doar si poate, datorita transparentei actiunii, usor de adaptat in orice societate posibila. Personajul principal este un mare naiv, el face parte din familia personajelor-etalon ce au fost intruchipate de mari artisti ai tuturor timpurilor. Ceea ce creeaza deliciul acestei piese este confruntarea intre cinismul declarat sustinut de suficienta celor care cred ca reprezinta miezul societatii si oamenii simpli, retrasi, inteligenti, dar timizi, potential creatori, care se trezesc fata-n fata cu situatii limita.

Ion Caramitru este prezent in acest spectacol in tripla ipostaza: de interpret, regizor si realizator al ilustratiei muzicale. Alaturi de el si de Horatiu Malaele, distributia spectacolului ii reuneste pe actorii Costina Ciuciulica / Teodora Mares, Alexandru Georgescu, Dorin Andone / Tomi Cristin, Medeea Marinescu / Aylin Cadar si Alexandru Bindea. Biletele pentru prima reprezentatie din aceasta stagiune la Timisoara costa, in functie de loc, 100 sau 120 de lei si sunt disponibile la Agentia Operei.