Incep lucrarile la cea mai mare parcare din apropierea centrului istoric

21 decembrie 2017

In urmatoarele zile vor demara lucrarile la una din cele mai inalte parcari supraetajate din tara, desfasurata pe 9 etaje si cu o capacitate de peste 700 de locuri. Parcarea va deservi noua cladire de birouri din proiectul multifunctional ISHO, dar va putea fi folosita si de soferii care au nevoie sa acceseze zona centrala a orasului. Lucrarile vor fi finalizate la mijlocul anului viitor si noua facilitate va putea fi data in folosinta, contribuind la imbunatatirea conditiilor de trafic din zona Take Ionescu – Punctele Cardinale.

Celor 700 de locuri de parcare disponibile odata cu darea in folosinta a noii facilitati, li se vor adauga alte 1.300 in zona subterana a cladirilor de locuinte si birouri care vor constitui proiectul multifunctional ISHO, astfel incat in noul cartier sa fie disponibile peste 2.000 de locuri de parcare. ISHO va deveni astfel cel mai bine deservit cartier din Timisoara din punct de vedere a spatiilor de parcare.

Organizarea parcajului in cartierul ISHO, in subteranul cladirilor de locuinte si in parcarea supraetajata, este gandita pentru a putea crea o zona rezidentiala complet pietonala la nivelul solului. Spatiul care rezulta este utilizat pentru amenajarea unui parc generos, pentru piste de biciclete, precum si pentru crearea unui frumos parcurs pietonal care va fi animat de magazine, restaurante si cafenele.