Al saselea magazin Lidl la Timisoara

10 decembrie 2017

Lidl a deschis, zilele trecute, cel de-al saselea magazin din Timisoara, situat pe Strada Simion Barnutiu rr. 28. Noul magazin a fost construit pentru a oferi o experienta de cumparaturi imbunatatita pentru clienti, un mediu de lucru care sa raspunda si mai bine nevoilor angajatilor, dar si pentru a fi sustenabil in ceea ce priveste protectia mediului.

Lidl optimizeaza in mod constant formatul de magazin, astfel ca, in ultimul an si jumatate, aproape 200 de unitati au fost modernizate, pentru a fi mai prietenoase cu mediul. Spre exemplu, in vederea economisirii de energie, cel de-al saselea magazin Lidl din Timisoara are un sistem de iluminat cu LED, cu senzor de prezenta. Totodata, unitatea este prevazuta cu un sistem de recuperare a caldurii, integrat in instalatia de ventilatie.

In acelasi timp, noul magazin va fi echipat cu o statie de incarcare pentru automobile electrice, disponibila pentru clientii sai. Alaturi de cel mai verde magazin Lidl din zona Aviatiei din Bucuresti si de sediul logistic de la Lugoj, procesul de executie a noului magazin se aliniaza trendului de dezvoltare imobiliara durabila, care se incadreaza in standardele europene.

Magazinul ofera clientilor sai o suprafata de vanzare mai mare decat un magazin standard Lidl, de 1.694 mp, si 124 de locuri de parcare. Totodata, din dorinta de a le oferi angajatilor un mediu de lucru optim, in noul magazin exista o zona de relaxare destinata acestora. Odata cu deschiderea magazinului din Timisoara vor fi create aproximativ 30 de noi locuri de munca.

Orarul de functionare a noii unitati va fi urmatorul: intre 7,30 si 22,00, de luni pana sambata, iar duminica, intre 8,00 si 21,00.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din Europa, activand in 27 de tari europene si avand peste 140 de centre logistice ce asigura aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajati, Lidl se numara printre primii 10 comercianti de produse alimentare la nivel mondial.