Paris-Berlin Electronic Winter Night

7 decembrie 2017

Institutul Francez si Centrul Cultural German din Timisoara sarbatoresc finalul unui an intens si bogat in colaborari in compania a trei dintre dintre cei mai in voga DJ francezi si germani ai momentului. Paris-Berlin Electronic Winter Night este o invitatie la o calatorie nocturna si electrizanta cu sounduri care vor incalzi atmosfera, programata sambata, 9 decembrie 2017, de la ora 22,00, la D’arc The Bar.

Seara se deschide pe acordurile lui Phil Evans (Germania). Pasiunea acestuia pentru muzica house si techno infloreste atunci cand incepe sa frecventeze Freebase si sa iasa in cluburile din Frankfurt, in special in clubul Robert Johnson. Isi incepe cariera la Mainz, ca warm up DJ in diferite cluburi studentesti, iar acum este co-owner al doua case de discuri : GOSU (impreuna cu Manuel Schatz) si Pager Records (impreuna cu partenerul sau de productie si DJ, Markus Sommer).

Urmatorul DJ al serii, Cosmo Vitelli (Franta), este mai mult un copil indie decat un clubber. Pana sa descopere ca e mai distractiv sa se joace cu un 4-track recorder si un sampler, acesta canta la chitara in tinute rock.  Din dorinta de a ramane independent, isi creaza propriul label, I’m a Cliché, in 2004. Cand nu e pe strazile din Belleville (Paris), poate fi gasit animand impreuna cu DJ Sundae No Weapon is Absolute, un show lunar la Rinse FM, sau calatorind in jurul lumii, cantand solo si satisfacandu-si astfel apetitul de globbe-digger. Fugind intotdeauna de rutina, Cosmo Vitelli s-a mutat la Berlin, unde pregateste un nou EP care va aparea in curand.

DJ Sundae (Franta) va mixa apoi pana dimineata, convins ca va transmite si publicului pasiunea lui pentru amestecul electro / post-punk. DJ, designer, label manager, Sundae nu e un arhivist de mixetape-uri ca oricare. Acesta include in creatiile sale un fir rosu, o tinuta data de cautarea unei frumuseti rare, subtile si fragile. A scos pana acum mai multe discuri psyche-folk, disco-rock si remix-uri la casele sale de discuri (Hollie Records sau Idle Press). Ca DJ, poate fi gasit alaturi de Harvey, Weatherall, Red Axes….sau la festivaluri precum Worldwide, sau la Salon des Amateurs. De asemenea, este in fiecare luna la emisiunea “No Weapon Is Absolute” alaturi de Cosmo Vitelli.

Responsabil cu incalzirea atmosferei, la inceputul serii, va fi DJ-ul timisorean Angel Souleud Out. Organizatori: Institutul Francez din Timisoara si Centrul Cultural German din Timisoara. Intrarea este libera.