Programul Targului de Craciun din Timisoara – a XI-a editie

25 noiembrie 2017

Cu prilejul sarbatorilor de iarna, Primaria Municipiului Timisoara, prin Casa de Cultura a Municipiului, organizeaza cea de-a XI-a editie a Targului de Craciun, in perioada 1 decembrie 2017 – 8 ianuarie 2018.

Targul de Craciun se va desfasura in Piata Victoriei, in parcarea Modex si, pentru prima data, in Piata Libertatii. Vizitatorii vor avea de ales intre o zona gastronomica variata, cu produse cu specific romanesc, un targ de mestesuguri cu produse traditionale, peste 100 de casute care sunt pregatite sa isi primeasca vizitatorii, spectacole de muzica si dans din folclorul romanesc, concerte si activitati interactive pentru intreaga familie: carusel, ateliere creative si o inedita padure de brazi.

Editia din acest an va reuni numerosi artisti de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindatori, interpreti de muzica populara dar si solisti de renume, precum INNA, care va deschide Targul de Craciun din Timisoara in data de 1 decembrie.

Amenajarea, in premiera, a Pietii Libertatii, va cuprinde ateliere cu produse de artizanat si produse handmade. In cadrul acestor ateliere vor avea loc diverse activitati: desen pe ceramica, globuri de sticla pictate manual si personalizate, realizare de obiecte de ceramica glazurata si de decoratiuni pentru brad, pictura pe lemn si multe alte activitati. Pe langa acestea, vor fi spatii dedicate exclusiv copiilor: Atelierul lui Mos Craciun si caruselul.

Pentru amenajarea centrului istoric se vor folosi ornamente noi, iar toti cei dornici sa ramana cu o amintire, se vor putea bucura de un inedit foto corner cu tematica de sarbatori.

In acest an, municipalitatea a pus accent pe tinerele valori ale orasului, prin captarea lor in cadrul programului artistic. Astfel, vor fi prezente scoli de invatamant artistic public si privat din Timisoara: Palatul Copiilor Timisoara, Incubatorul de Arta, Scoala Pro Musica, Scoala Chromatik Voice, tineri artisti de la Inspectoratul Scolar Timis.

Respectand traditia, Primaria Muncipiului Timisoara aduce nume mari pe scena din Piata Victoriei:  INNA, Alina Eremia, Irina Rimes si multi altii.

Targul de Craciun va putea fi vizitat zilnic intre orele 10,00 si 23,00 si va avea in program evenimentele de mai jos.

1 decembrie, ora 18,30: deschiderea oficiala a Targului de Craciun – spectacol in cinstea Zilei Nationale a Romaniei, cu INNA, Alina Eremia, Pragu de Sus, Orchestra Timisoara Big Band, Ansamblul Timsul cu solistii: Mihaela Petrovici, Carmen Popovici Dumbrava, Adrian Stanca, Petrica Moise si Petrica Miulescu Irimica
2 decembrie, ora 17,30: Ansamblul de Tineret Timisul, Oana Vincu & Alfa Band
3 decembrie, ora 17,30: Ansamblul de Tineret Timisul, A.B.Blues
5 decembrie, ora 17,30: Piti Show si Scoala Chromatik Voice
6 decembrie, ora 17,30: Piti Show si Incubatorul de Arta
7 decembrie, ora 17,30: Omul de zapada – trupa de teatru IN POM a Asociatiei Culturale Pentagon, Asociatia pentru Promovarea Traditiilor
8 decembrie, ora 17,30: Ansamblul Pusta Banatului
9 decembrie, ora 17,30: Ansamblul Hora Timisului si grupul Flores – Palatul Copiilor Timisoara, Tm Groove & Maria Hojda
10 decembrie, ora 17,30: Grupul de colindatori “La Steaua’’ din localitatea Mihail Kogalniceanu, jud. Constanta si  Ansamblul Ghiocelul din Giroc, Peregrinii
12 decembrie, ora 17,30: Piti Show si tineri artisti de la Inspectoratul Scolar Timis
13 decembrie, ora 17,30: Scoala Pro Muzica
15 decembrie, ora 19,00: Buna vremea, oameni buni, spectacolul anual al Ansamblului Timisul – sala Capitol
16 decembrie, ora 17,30: Spectacol de colinde dedicate Revolutiei – sala Operei Romane Nationale Timisoara – Asociatia ALTAR 1989
18 decembrie, ora 17,30: Scoala Melopolis, Corul P.I.P.P. si grupul de colindatori din Carani
19 decembrie, ora 17.30: Piti Show si Palatul Copiilor
20 decembrie, ora 17,30: Lavinia Raducan Band, Corala Contrast
21 decembrie, ora 17,30: Spectacol Teatrul Merlin, sosirea lui Mos Craciun si recital al fanfarei Vidu Band
22 decembrie, ora 17,30: Spectacol Timisoara in miscare! TVR Timisoara pe scena! – coproductie TVR TM – CCMT – din traditiile etniilor, Ansamblul Timisul, solisti colaboratori, recital Irina Rimes.