Florin Piersic – taifas si comedie romantica, la Timisoara

18 noiembrie 2017

Prima intalnire in aceasta stagiune a lui Florin Piersic cu publicul timisorean pe care il numeste ”prietenul meu de o viata” va avea loc luni, 27 noiembrie 2017, de la ora 19,00, cand celebrul actor va juca din nou pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara, intr-un spectacol care detine recordul de longevitate al carierei sale si a devenit un adevarat brand teatral al ultimului deceniu in Romania: Straini in noapte. Probabil cel mai iubit actor, judecand dupa salile arhipline pe care fiecare prezenta a sa la Timisoara le are, Piersic isi bucura spectatorii, inainte reprezentatiei, cu un taifas amical, sincer si amuzant, savurat de fanii sai.

In comedia romantica scrisa de Eric Assous si regizata de Radu Beligan, Florin Piersic joaca rolul lui Pierre, un barbat in amurgul vietii sentimentale si care, in absenta sotiei, isi incepe noaptea  intr-un bar, de unde pleaca spre casa  insotit de Juliette (rol interpretat de  actrita Medeea Marinescu), o femeie  tanara si senzuala, ce-si invaluie identitatea intr-o bizara tesatura de minciuni si secrete. Pierre afla in acea seara un lucru care ii va schimba viata. Straini in noapte este, in fond, o profunda si melancolica meditatie  despre  fragilitatea relatiilor umane si despre cum trecerea timpul ne schimba.

”Sunt fericit sa revin la  Timisoara, un loc de care ma leaga prietenii de o viata, cu un public matur cultural, subtil si rafinat, un loc de care mi-e mereu dor si in care ma simt intotdeauna dorit”,  marturiseste celebrul actor.

Decorul  spectacolului este opera lui Puiu Antemir, costumele sunt creatia renumitului designer Irina Schrotter, iar ilustratia muzicala este realizata de ilustrul flautist Ion Bogdan Stefanescu.

Biletele pentru acest spectacol au fost puse in vanzare la Agentia Operei din Timisoara si costa, in functie de loc, intre 50 si 80 de lei.