Rovinhud – un show despre oameni si vin

14 noiembrie 2017

Stiati ca dintr-un butas de vie se produce o sticla de vin? Ca vinul roze nu este rezultatul combinarii vinului rosu cu alb, iar costul de productie al oricarui tip de vin nu depaseste 10 euro litrul? Acestea sunt cateva informatii de baza pe care ar trebui sa le cunoasca pasionatii de vin, iar la Rovinhud se pot afla mult mai multe informatii direct de la creatorii lor precum si de la specialistii recunoscuti si apreciati din tara si strainatate ce vor participa.

Vineri, 17 noiembrie 2017 incepe cea de-a patra editie a Rovinhud Wine Show, eveniment ce se va desfasura pe parcursul a trei zile, la Hotel Timisoara.

Un grup de iubitori de vin si tinerii cu dizabilitati ai Asociatiei Ceva de Spus au reusit sa formeze o echipa de voluntari care, de patru ani, creaza un salon de vin ce a devenit un etalon al calitatii in randul evenimentelor de profil din Romania. La eveniment participa cele mai bune crame, strict selectionate de organizatori, experti de vin de talie mondiala sustin masterclass-uri, iar profitul evenimentului este folosit de Asociatia Ceva de Spus pentru implementarea proiectelor sale de auto-reprezentare.

Anul acesta se pot degusta 300 de vinuri din Romania, Republica Moldova, Ungaria, Italia, Franta, Portugalia, la standurile celor 32 de expozanti, savura preparatele partenerilor gastronomici si participa la cele noua masterclass-uri sustinute de expertii internationali invitati. Reprezentantii HORECA vor putea descoperi noutatile de pe piata, afla povestea din spatele vinurilor ce le servesc zi de zi dar si dezvolta noi relatii de business, beneficiind de un bilet la pret preferential.

Vor sustine masterclassuri doi Masters of Wine de renume international: Peter McCombie MW si Patrick Farrell MW, carora li se alatura Dr. Jose Vouillamoz – doctor in genetica vitei de vie, Luiz Alberto, fondatorul miscarii #winelover, Christine Havens, expert in vin si mama a unui copil cu autism, Bruno Bortolotti, proprietarul casei de Prosecco Bortolotti, Barta Karoly, expert si proprietar de vie din Tokaj, Ungaria, Imre Szakacs-Orha, fondatorul primei scoli acreditate Wine and Spirit Education Trust din Romania si Stefano Canello, expert in tipologia paharelor de vin.

Programul de acces in spatiul expozitional este vineri intre orele 16,00 si 20,00, iar sambata si duminica intre orele 11,00 si 20,00. Pretul unui bilet este de 50 lei vineri (datorita programului mai scurt) si 70 lei sambata si duminica, dar exista si posibilitatea achizitionarii de bilete de grup si diferite abonamente.