Zilele Filmului Brazilian

12 noiembrie 2017

In perioada 14-16 noiembrie 2017, in Sala Polivalenta a Bibliotecii Universitatii Politehnica Timisoara, vor avea loc Zilele Filmului Brazilian.

In cadrul celei de-a doua editii va fi organizata si expozitia de fotografie Bazilian Land&People, expozitie comuna a fotografilor brazilieni Andre Alves, Lalo de Almeida, Bruno Zanza, Christian Knepper, Carlos Goldgrub, Felipe Goifman, Roberta Guimaraes, Jose Caldas, Zig Koch, Ricardo Teles, Caio Borghoff, Araquem Alcantara, Albani Ramos. Fotografiile surprind oameni si locuri de o frumusete aparte de pe teritoriul brazilian.

Expozitia va fi deschisa miercuri, 15 noiembrie, de la ora 17,30, in Holul central al BUPT, de catre secretar Felipe Sequeiros, diplomat la Ambasada Braziliei la Bucuresti. Curator este arh. M.C. Donici. Evenimentul este organizat de Biblioteca Universitatii Politehnica Timisoara in parteneriat cu Ambasada Braziliei la Bucuresti. Mai jos, programul filmelor.

Marti, 14 noiembrie, ora 18,00: Meu nome nao e Johnny (Numele meu nu este Johnny). Povestea adevarata a lui Joao Guilherme Estrella (”Johnny”), un tanar care devine cel mai mare traficant de cocaina din Rio de Janeiro la inceputul anilor 90. Regia: Mauro Lima (2008), 2h4min. Filmul este subtitrat in limba romana.

Miercuri, 15 noiembrie, ora 18,00: Central do Brasil (Gara centrala). Filmul este povestea emotionanta a unei foste invatatoare, Ana, care scrie scrisori pentru emigrantii analfabeti ajunsi in gara din Rio, si un copil de 9 ani, Josue, a carui mama decedeaza intr-un accident de masina. Cei doi pornesc in cautarea tatalui pe care tanarul nu l-a cunoscut niciodata. Filmul a obtinut foarte multe premii, printre cele mai importante fiind Globul de aur pentru cel mai bun film strain (1999) si Ursul de aur pentru cel mai bun rol feminin acordat actritei Fernanda Montenegro (1998). Regia: Walter Salles (1998), 1h53 min. Filmul este subtitrat in limba romana.

Joi, 16 noiembrie, ora 18,00: Palhaco (Clovnul). Bejamin si tatal sau sunt doi clovni intr-un circ sarac care se deplaseaza in interiorul tarii. Benjamin vrea sa renunte la viata nomada si de sacrificiu a circului, dar realizeaza ca nu are nici macar documente de identitate. Filmul povesteste viata acestuia si intalnirea cu diferiti oameni pana la deznodamantul surprinzator. Regia SeltonMello (2011), 1h28min. Filmul este subtitrat in limba engleza.

Intrarea este gratuita.