Cirkus Cirkor vine la Timisoara

2 noiembrie 2017

Calatoria spre Timisoara 2021, Capitala Europeana a Culturii, incepe prin miracolul, emotia si ingeniozitatea circului contemporan. Cirkus Cirkor vine pentru prima data in Romania, dupa un succes imens inregistrat in Europa. Peste 2 milioane de oameni au asistat pana acum la spectacolele Cirkus Cirkor, iar peste 400.000 de copii si tineri au facut, cu ajutorul lor, primii pasi in arta circului contemporan, prin atelierele organizate de compania artistica scandinava.

Artistii Cirkus Cirkor vor ajunge la Timisoara cu spectacolul Limits, in 22 noiembrie avand programate doua reprezentatii gratuite pentru elevi si studenti, iar in 23, 24 si 25 noiembrie 2017 vor sustine trei spectacole publice pe baza de bilet, incepand cu ora 20,00. Spectacolele vor avea loc la Sala Sporturilor Constantin Jude (Olimpia) – aleea F.C. Ripensia, nr. 7, Timisoara.

Spectacolul Limits este conceput si regizat de care Tilde Bjorfors, fondatorul si directorul artistic al Cirkus Cirkor. Cu o vasta experienta artistica, aceasta a pus in scena si alte spectacole de succes international, ca Borders, Knitting Peace, Wear it like a crown sau Inside out. Presa internationala a descris in nenumarate randuri spectacolul Limits ca fiind “o forma de arta infinita precum cerul, ce simbolizeaza echilibrul dintre viata si moartea cu care se lupta”, dar si ca “o exceptionala poezie de circ, pe o tema de maxim interes: migratia”.

Mai multe detalii despre reprezentatie puteti afla pe www.timisoara2021.ro, iar biletele pot fi achizitionate prin reteaua www.eventim.ro.

“Ne propunem sa atragem si sa angajam publicul local si regional in viata culturala a orasului Timisoara, prin variate forme de expresie ale culturii si artei. Prezenta Cirkus Cirkor este doar prima dintr-o serie de asemenea spectacole planificate in acest sens, prin care dorim sa utilizam circul contemporan ca pe o metoda de educatie non-formala, bazata pe pedagogie creativ-activa”, declara Simona Neumann, director executiv Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii.

Tinerii care vor fi invitati de Timisoara 2021 la spectacolele Limits din 22 noiembrie, vor avea oportunitatea de a experimenta cateva dintre elementele demonstrate de artisti. Pe parcursul saptamanii, vor avea loc ateliere de lucru pentru elevii de la scolile selectate in program, urmand ca in 25 noiembrie acestea sa fie deschise publicului larg. Artistii de la Cirkus Cirkor, cu o vasta experienta in initierea tinerilor in ceea ce inseamna arta circului contemporan, impreuna cu profesorii Scolii de Circ din Timisoara, vor coordona atelierele de lucru.

Seria de activitati desfasurate in perioada urmatoare in Timisoara sub conceptul creativ CIRC! va culmina in luna iulie 2018, cu primul festival de circ contemporan, unde timisorenii, turistii si invitatii vor impartasi o sarbatoare estivala a artelor circului, in parcuri, pe strazi si locuri mai putin cunoscute ale orasului.

Save