Cel mai renumit acordeonist francez revine la Timisoara cu un concert inedit

2 noiembrie 2017

Pascal Contet va concerta, insotit de orchestra Filarmonicii Banatul, vineri, 3 noiembrie 2017, ora 19,00, la Sala Capitol. Programul dirijat de maestrul Gheorghe Costin va contine 8 lucrari, dintre care 7 in prima auditie!

De mai bine de 20 de ani, Pascal Contet se dedica acordeonului, instrument caruia i-a conferit noblete prin talentul sau si pe care l-a impus in domenii diverse (muzica contemporana, jazz si chiar teatru). Incepand din 1993, acesta constituie un nou repertoriu pentru acordeon, interpretand in priemiera concerte ale celor mai importanti compozitori contemporani, printre care Georges Aperghis, Claude Ballif, Luciano Berio, Bernard Cavanna, Peter Eötvös, Philippe Fénelon, Sofia Goubaidoulina, Bruno Mantovani etc.

Ca solist, a cantat alaturi de orchestre celebre, precum Orchestra Nationala a Operei din Paris, Orchestra Filarmonicii Radio France, Orchestra Elvetiei Romande sau Orchestra de Camera de la Lausanne.

Numeroase distinctii ii insotesc parcursul. Printre altele, acesta este nominalizat drept “Artistul anului” la Victoires du jazz 2007, pentru albumul “Nu”.

Pascal Contet este pentru a doua oara la Timisoara. Acesta i-a incantat pe melomanii din orasul de pe Bega la editia din 2016 a Festivalului Intrada. In acest an, concertul face parte din turneul sau Fiesta latina, care se va desfasura la Arad si Timisoara, in acest sfarsit de saptamana.

Bilete se gasesc la casieria Filarmonicii Banatul. Tarif intreg: 20 de lei; tarif redus: 10 lei. Concertul este organizat de Filarmonica Banatul in parteneriat cu Institutul Francez.