Claudiu Bleont, la Timisoara, cu piesa Prenumele

20 octombrie 2017

Actori in voga, umor spumos, un spectacol ce readuce in urbe o vedeta aflata de multi ani in topul preferintelor publicului timisorean, Claudiu Bleont. O invitatie-magnet pentru a mobiliza o consistenta parte a publicului timisorean dornic de teatru. In 30 octombrie  2017, de la ora 19,00, pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara  are loc spectacolul de teatru Prenumele, in regia lui Razvan Savescu.

Alaturi de Claudiu Bleont,  distributia show-ului ii reuneste pe actorii Mihai Calin, Alina Chivulescu (care joaca rolul Bella in serialul La bloc), Ecaterina Ladin si Leonid Doni (cunoscuti pentru rolurile Dalida si politistul Robi din serialul Las Fierbinti), intr- o comedie mustind de verva si  o dezbatere de-a dreptul savuroasa.

Vincent, un agent imobiliar de succes si in curand fericit tata, este invitat la cina de catre sora sa Babou si cumnatul sau Pierre, profesor la universitate. Sotia sa Anna, specialista in moda, si prietenul acestora din copilarie, Claude, trombonist la orchestra simfonica  radio, il insotesc. O gluma nevinovata despre numele viitorului copil declanseaza o cascada de situatii comice neprevazute si dezvaluiri hilare care pun la grea incercare prietenia lor.

Comedia Le Prenom, scrisa de francezii Matthieu Delaporte si Alexandre de la Patelliere, a fost pusa pentru prima data in scena la Paris, in 2010, cu celebrul actor si cantaret Patrick Bruel intr-unul din rolurile principale. Piesa a fost nominalizata la mai multe Premii Moliere, fiind ulterior adaptata si pentru marile ecrane, primind 5 nominalizari la premiile Cesar in 2013.

Textul a fost montat in Romania de regizorul Razvan Savescu, cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru si filme, dintre care cele mai renumite sunt serialul La Bloc, piesa de teatru Popcorn de Ben Elton si productia cinematografica, partial filmata in New York, America, venim!.

Biletele au, in functie de loc, preturi de 80 si de 100 de lei si s-au pus in vanzare la Agentia Operei.