Titan – The Robot ajunge la Timisoara

19 octombrie 2017

Compania Flex, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata internationala in domeniul tehnologiei si productiei de echipamente, intentioneaza ca in anii urmatori sa investeasca in dezvoltarea departamentului de cercetare si inovare de la Timisoara. Rezultatele excelente ale echipei locale in proiectele globale arata potentialul deosebit al resurselor umane din Romania si din vestul tarii, astfel ca Flex doreste sa dezvolte parteneriatele de formare a tinerilor cu institutiile de invatamant.

Titan – The Robot, robotul gigant care danseaza si vorbeste, vine la Timisoara la expozitia Design in the Age of Intelligence by Flex. Titan The Robot este unul dintre proiectele internationale care arata ca inteligenta artificiala si inteligenta umana pot face echipa si, in acelasi timp, evidentiaza rolul si impactul pe care il are tehnologia in viata noastra.

In perioada 20-21 octombrie, la Biblioteca Universitatii Politehnica Timisoara, Titan The Robot va interactiona cu timisorenii pasionati de tehnologie, robotica, inovatie. Robotul este prezent pentru a doua oara in Romania si este adus de compania Flex cu scopul de a transmite publicului, mai ales tinerilor, ca oportunitatile de dezvoltare profesionala in domeniul cercetare si dezvoltare sunt gigantice si in zona de vest a Romaniei.

“Echipa Flex de la Timisoara, din cadrul departamentului Cercetare si Dezvoltare, are contributii esentiale in proiectele internationale pe care le derulam pentru dezvoltarea de tehnologii medicale, pentru industria de masini si nu numai. Vedem de la un an la altul ce potential masiv au tinerii, cat sunt de creativi si de inovatori, cat sunt de implicati si de atasati de acest gen de proiecte. Dorim ca in anii care urmeaza sa dezvoltam acest departament si de aceea ne-am propus sa consolidam relatia cu mediul universitar regional. Dorim sa sustinem si sa descoperim tinere talente carora sa le oferim tot ceea ce le este necesar pentru a inova”, a declarat Michele Monico, Vicepresedinte EMEA Design & Engineering.

Compania Flex este una dintre primele multinationale care au venit in Timisoara in anii 90, avand un rol foarte important in dezvoltarea pietei muncii. Pe langa componenta de productie, in ultimii ani s-a dezvoltat si departamentul de Cercetare si Dezvoltare, unul dintre motive fiind resursa umana calificata si potentialul acesteia. “Investitia in educatie este o investitie in viitor. Timisoara are tineri valorosi, iar noi ne dorim sa cream o punte de legatura si mai stransa cu ei. Din aceasta toamna vom propune noi posibilitati de colaborare in care sa implicam studentii si profesorii interesati de inovare si cercetare”, a spus Adrian Dumbrava, Plant Manager Flex Romania.

La evenimentele din 20-21 octombrie 2017, care se vor desfasura la Biblioteca Universitara din cadrul Universitatii Politehnica, Flex si echipa departamentului de cercetare si dezvoltare isi vor prezenta proiectele publicului. Programul va cuprinde si ateliere creative pentru copii si adulti, o zona de gaming, de descoperire a stiintei, toate acestea avand scopul de a incuraja comunitatea locala sa sprijine educatia in domeniul cercetarii si inovarii.