Turneul National Imago Mundi 2017

16 octombrie 2017

In perioada 14 octombrie – 2 noiembrie, Asociatia Culturala ISVOR prezinta Turneul National Imago Mundi 2017, proiectul „Isvor. Constantin Brancusi” fiind performat de 10 artisti si itinerat in 10 sali de concerte din 10 orase ale Romaniei, printre care si Sala Filarmonicii Banatul din Timisoara – pe 26 octombrie 2017, de la ora 19,00.

Cu o bogata experienta acumulata de-a lungul celor 16 ani de existenta, primit cu entuziasm la Londra, New York, Lisabona, Berlin, Viena, Tunis sau Granada, ansamblul Imago Mundi propune o reconsiderare a muzicii traditionale romanesti din perspectiva compozitiei contemporane.

Ansamblul Imago Mundi propune o reevaluare a muzicii traditionale romanesti din perspectiva artistului contemporan. Proiectul „Isvor. Constantin Brancusi” este dedicat marelui sculptor roman, din a carui viata si opera este inspirat; este o reconstituire – vizuala si sonora – a lumii lui Brancusi: de la cea gorjeana, unde s-a nascut si format spiritual, la cea pariziana care l-a desavarsit artistic si cultural. Astfel, lucrarile ce alcatuiesc programul muzical sunt inspirate de muzica traditionala olteneasca, muzica Mariei Tanase (poate cea mai importanta voce pentru muzica traditionala romaneasca), muzica lui Erik Satie (compozitor francez, precursor al minimalismului, suprarealismului, muzicii repetitive sau al „theatre de l’absurde”) sau chiar de opera lui Constantin Brancusi: Muza adormita, Pasarea in vazduh, Cumintenia pamantului, Masa tacerii, Coloana infinita.

Programul muzical este dublat de proiectii foto/video, o instalatie in miscare ce comenteaza vizual (si completeaza scenografic) universul sonor imaginat in spiritul si onoarea operei brancusiene.

Ansamblul Imago Mundi este format din Oana Ivascu – oboi, Daniel Ivascu – percutie, Catalin Stefanescu – compozitii, cobza, chitara, Stefan Barbu – vioara. Invitati: Matei Ioachimescu – flaute, Adrian Precup – violoncel. Artisti vizuali: Florin Ghenade – foto/video, Cristian Stanoiu – proiectii video live.

Biletele vor putea fi achizitionate de la casa de bilete a Salii Capitol. Mai multe detalii pe site-ul turneului: ontour.imagomundi.ro.