Incepe curatenia de toamna

10 octombrie 2017

Ca de obicei in aceasta perioada a anului, autoritatile locale, prin operatorul public de salubrizare Retim Ecologic Service S.A., vor organiza si desfasura Actiunea ecologica de Curatenie generala de toamna, in perioada 23 octombrie – 5 noiembrie 2017. In cadrul actiunii se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor.

Trebuie stiut ca este interzisa depozitarea, pe domeniul public, de deseuri din amenajari interioare (moloz) si deseuri din curatirea pivnitelor si podurilor (praf de carbune, tigle, caramizi, faianta si gresie sparte). De asemenea, este interzisa scoaterea si depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic si gospodaresc, precum si a deseurilor vegetale mai devreme de o zi fata de cea in care este programata colectarea, precum si dupa ziua in care este programata colectarea in zonele si cartierele din municipiul Timisoara.

Proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici le revine obligatia sa depuna in ordine, la bordura carosabilului, fara a impiedica circulatia, resturile provenite din taieri de corectie (ramuri) taiate la dimensiuni de maxim 1 metru si legate in snopi, deseurile si obiectele ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice.

Deseurile vegetale marunte vor fi colectate in saci de plastic si vor fi depozitate la bordura carosabilului, in ziua planificata pentru actiunea de curatenie de toamna.

Deseurile rezultate din reparatii si amenajari interioare, in cantitati de sub 1 mc, care sunt interzise a se depune in cadrul Curateniei generale de toamna, se preiau gratuit de la populatie, pe baza actului de identitate, la punctele de colectare special amenajate in urmatoarele locatii: Aleea Avram Imbroane nr. 70,  Calea Sagului nr. 147G, Calea Mosnitei nr. 2.

Pentru informatii, cetatenii pot consulta pagina de internet a Primariei www.primariatm.ro  si pagina de internet a operatorului www.retim.ro.

Save