Zilele muzicii de orga din Banat – Timorgelfest 2017

4 octombrie 2017

In fiecare toamna, muzica de orga ne aduna in frumoase concerte alcatuite cu grija si sustinute de mari maestri din lumea intreaga. Timorgelfest  este de altfel cel mai mare si consistent festival de muzica de orga din Estul Europei.

Concertele de orga au devenit si au fost dintotdeauna, in frumosul tinut al Banatului, pretuite si gandite ca sa aduca bucurie in inima si sufletele noastre.

Programul festivalului Timorgelfest 2017 (denumirea generica a festivalului) se desfasoara in perioada 4-18 octombrie 2017. In cadrul festivalului va avea loc un concert vocal-simfonic cu lucrari din creatia italiana, avand ca dirijor pe maestru Alejandro Sandler, dirijor de cor maestrul Iosif Todea, solist organist Domenico Severin, solisti Maria Virginia Onita (soprana), Alina Todea (soprana), Silvia Antemia (mezzosoprana), Daniel Zah (tenor), Lucian Onita (bas). De asemenea, Orchestra de Camera a Filarmonicii Banatul Timisoara, sub bagheta dirijorului italian Paolo de Matthaeis, avand ca solisti pe Felician Rosca, Robert Adam si Cristina Struta, vor prezenta lucrari de Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni si Marco Antonio Suman. Recitalurile individuale sunt sustinute de solistii (in ordinea concertelor): Paolo Oreni, Alessandro Canale, Giampaolo Di Rosa, Felician Rosca, Marco Cortinovis si Renato Negri.

Concertele au loc la Timisoara, pe orga Wegenstein din Domul Romano-Catolic, pe orga de factura Baroca din Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Timisoara, pe orga din Biserica Rosie (Luterana) din Arad, pe orga Wegenstein din Vinga si pe orga Pap Zoltan din Apateu.

Biletele se pot achizitiona inaintea fiecarui concert la intrare. Biletele costa 10 lei sau 5 lei pentru elevi, studenti si pensionari.

CLICK AICI pentru programul evenimentului.