Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara

3 octombrie 2017

Primaria Municipiului Timisoara, prin Casa de Cultura a Municipiului, impreuna cu Consiliul Consultativ al Minoritatilor Nationale, organizeaza in perioada 7-8 octombrie 2017, Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara. Evenimentul, aflat la cea de-a patra editie, se va desfasura in Parcul Rozelor si va incepe in fiecare dintre cele doua zile, de la orele 15,00.

Se vor organiza diferite ateliere mestesugaresti, prezentari de produse culinare si spectacole sustinute de  formatiile reprezentative ale minoritatilor etnice din Timisoara.

Participanti: Comunitatea  Evreilor, grupul  vocal Shalom, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, formatiile de dansuri germane Edelweiss Deta, Billeder Heiderose, Warjascher Spatzen, Hatzfelder si  Pipatsche, Hanschenklein si Fanfara Banater Musikanten din Timisoara, Asociatia Socio-Culturala a Romilor din Banat, formatia de dans a copiilor din Maguri, formatia de romi din Padureni, Societatea Makedon-Armana, Asociatia Bulgara din Banat, ansamblul Balgarce Vinga, ansamblul Slavjak Timisoara, Uniunea Democrata Maghiara din Romania, ansamblurile Eszterlanc, Bokreta, LogaRitmus, Uniunea Sarbilor din Romania, ansamblul Kruna, orchestra de tamburasi din Dinias, Ansamblul Mladost, Sveti Nikola si grupul vocal-instumental Generatia din Timisoara, Uniunea Ucrainienilor din Romania, Filiala Timis, ansamblul  Kazaciok, asociatia Stato dell’Arte Officina Culturale, studentii Facultatii de Muzica si Teatru, corul de copii al Asociatiei.

Festivalul se va incheia duminica seara, cu programul artistic al Ansamblului Timisul al Casei de Cultura a Municipiului Timisoara. Intrarea este libera.