Festivalul European de Teatru Eurothalia

1 octombrie 2017

Se apropie cea de-a saptea editie a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) in perioada 6-13 octombrie 2017.

In programul editiei 2017 se regasesc companii importante de teatru si dans din Europa, majoritatea dintre acestea aflandu-se in premiera in Romania. Ultima Vez si Les ballets C de la B din Belgia aduc la Timisoara doua productii de dans contemporan, care au avut turnee in intreaga lume, iar compania Motus din Italia, un spectacol de sunet exploziv despre fluiditatea de gen. Centrul Cultural Onassis din Grecia va fi prezent cu un spectacol de teatru documentar despre migratie si discriminare, iar Senor Serrano din Spania cu un spectacol care experimenteaza cu animatia live. Din Germania vor fi prezente doua companii: colectivul Gob Squad, cu o productie axata pe improvizatie si interactiune cu spectatorii, iar Markus&Markus, cu o adaptare provocatoare a unui text clasic.

Programul include si seria de evenimente Eurothalia Xtension, organizata impreuna cu Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021. Eurothalia Xtension este concentrata pe opera celebrului regizor de teatru Eugenio Barba si a companiei Odin Teatret din Danemarca, cuprinzand doua spectacole, doua proiectii de film, doua demonstratii de lucru, un masterclass dedicat actorilor si un atelier axat pe implicarea comunitara.

Anul acesta, festivalul se va desfasura sub tematica Limite, tema despre care selectionera festivalului, Andreea Andrei, declara urmatoarele: „Ce fel de limite avem? Ne dorim sau putem sa le depasim? in ce fel putem face asta? Are oare teatrul puterea de a scutura constiintele si schimba perceptiile? De a anula frontierele si de a reinventa lumea? si la editia 2017 a festivalului nostru exploram noi tipuri de spatii si forme de teatru, interogam prezentul, aratam  actualitatea artistica si vorbim despre lucrurile care conteaza.”

Biletele pot fi achizitionate la casieria Teatrului German, precum si cu o ora inainte de inceperea spectacolelor sau online.

Program_Eurothalia_2017

Save