Noua Acropola marcheaza Ziua Internationala a Muzicii

28 septembrie 2017

Muzica poate fi atat de frumoasa incat parca am vrea sa ne cufundam in ea si sa gustam din acea Frumusete esentiala pe care, nu stim cum si de unde, o intuim ca realitate de dincolo de sunete. De fapt, experimentam pentru o clipa puterea intuitiei, care strapunge valurile cotidianului si ne permite sa intrezarim ceva din sensul existentei si din armonia ascunsa a lucrurilor.

In cea de-a doua editie a evenimentului dedicat Zilei Internationale a Muzicii, cei de la Asociatia Culturala Noua Acropola Timisoara vor explora felul in care Muzica si Filosofia colaboreaza pentru a dezvolta una dintre cele mai frumoase si mai elevate capacitati din fiinta umana: intuitia. Mai jos, programul evenimentului.

Sambata, 30 septembrie
10:00 Ritmuri la indemana: body-percussion – atelier de body-percussion
11:00 Dansul: armonie in miscare – atelier de dans inspirat din dansurile Isadorei Duncan
12:30 Ritmul potrivit – atelier de ritm si percutie
17:00 Muzica şi Filosofia: trepte spre Intuiţie – prelegere filosofica
Prezinta: Monica Varga si Ioana Negrea
Prelegerea filosofica va fi urmata de un recital de muzica clasica sustinut de grupul cameral Dakordo

Duminica, 1 octombrie
17:00 Cum ascultam muzica clasica? – atelier si auditie muzicala ghidata, sustinute de Dorel Iuga (flautist la Filarmonica Banatul)

Evenimentul va avea loc la Sala Vieneza, str. Ady Endre, nr. 11. Intrarea este libera. Mai multe informatii la tel. 0742 556 394 sau e-mail: na-timisoara@noua-acropola.ro.