Pentru 5 saptamani Timisoara devine capitala artei contemporane

24 septembrie 2017

Cea de-a doua editie Art Encounters va avea loc anul acesta in perioada 30 septembrie – 5 noiembrie 2017, la Timisoara si Arad. Art Encounters 2017 se desfasoara sub inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Concentrandu-se pe arta romaneasca, dar si pe o selectie extinsa de artisti internationali, bienala va fi punctul de intalnire cu publicul larg al artelor vizuale, timp de 5 saptamani, in 13 spatii expozitionale concomitent din Timisoara si Arad. Art Encounters 2017 reuneste peste 300 de lucrari in expozitiile principale si cuprinde o serie de evenimente colaterale, dar si un amplu program educational.

Curatorii editiei sunt Ami Barak si Diana Marincu, care isi propun sa caute si sa inventarieze portiuni din realitatea cotidiana, urmarind modurile in care artistii contemporani se confrunta cu realitatea zilnica, devenita din ce in ce mai instabila. Precum in romanul lui George Perec, La vie mode d’emploi (Viata – mod de intrebuintare]), expozitia centrala va prezenta fragmente, personaje si situatii, povesti de o zi si de o viata.

Printre cei 150 de artisti prezenti la Art Encounters 2017 se regasesc Anca Benera & Arnold Estefan, Irina Botea Bucan, Pavel Braila, Camille Henrot, Mary Reid Kelley, David Maljkovic, Olivia Mihaltianu, Roman Ondak, Miklós Onucsan, Anri Sala, Mircea Suciu, Mona Vatamanu & Florin Tudor. Mai multe detalii, pe  www.artencounters.ro. Alaturi de artisti romani, vor expune artisti internationali de renume. Editia din acest an se remarca si printr-un numar ridicat de artisti tineri.

Art Encounters se va desfasura in mai multe spatii din Timisoara si Arad, conectand cele doua orase, dar si cartiere sau comunitati diferite pe traseul parcurs. Expozitia centrala, Viata – mod de intrebuintare, va avea loc in cinci spatii: Muzeul de Arta Timisoara, Muzeul de arta Arad, Halele Timco, dar si doua locuri noi pe harta bienalei: Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi – fostul depou RATT de pe bulevardul Take Ionescu – si Casa ISHO, aflata in proximitate. Un eveniment temporar va avea loc la Uzina de apa Urseni. Alaturi de aceste spatii, expozitiile invitate, proiectele galeriilor partenere, proiectiile si atelierele cu artistii se vor desfasura la Casa Artelor, Cantina de la Colegiul Tehnic Ion Mincu, CALINA Spatiu de Arta Contemporana, Galeria Jecza, Fundatia Triade, Fabrica de tigari, Bastionul Maria Theresia, Galeria Calpe, AMBASADA, Libraria La Doua Bufnite, Cinema Arta Arad.