Caravana filmului Breaking News ajunge la Timisoara

24 septembrie 2017

Filmul Breaking News, in regia Iuliei Rugina, ajunge pe marile ecrane din Romania din 29 septembrie. Inainte de premiera, echipa filmului va pleca intr-o caravana prin tara. Breaking News, insotit de regizoarea Iulia Rugina, scenarista Oana Rasuceanu si actrita Voica Oltean va ajunge in Timisoara marti, 26 septembrie. Proiectia va avea loc la Filarmonica Banatul, sala Capitol, la ora 19,00, iar la final echipa va ramane pentru o discutie cu publicul.

Dupa moartea tragica a cameramanului sau, in timpul unei filmari, Alex Mazilu este trimis sa faca un reportaj in memoriam despre viata acestuia. Cu trei zile inainte de Craciun, intr-un orasel de pe litoralul Marii Negre, reporterul incearca sa reconstituie viata colegului sau, prin ochii celor care i-au supravietuit. Ce alegi sa redai din viata unui om? Cum isi vede fiica lasata in urma tatal disparut? Cat de departe merita sa mergi pentru a-ti face meseria?

„A fost primul film la care nu am iesit din sala. De obicei ziceam ca ma duc la toaleta si nu mai intram. Nu suportam sa ma vad. La Breaking News am stat pana la final”, povesteste Andi Vasluianu.
„Povestea nu este atat de mult despre jurnalism cat despre ce se intampla intr-un om cand traieste un accident de genul asta”, spune actorul, care a aparut in mintea scenaristelor abia la ultimele rescrieri ale scenariului la care au lucrat mai bine de 10 ani.

Autoarele scenariului, rescris de-a lungul timpului, sunt Ana Agopian, Oana Rasuceanu si Iulia Rugina, imaginea este semnata de Vivi Dragan Vasile, montajul a fost realizat de Catalin Cristutiu, iar scenografia, de Andreea Popa. Alaturi de Andi Vasluianu si Voica Oltean, aceasta din urma recompensata pentru primul ei rol cu Mentiunea speciala a Juriului la Karlovy Vary, joaca Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Constantin Cojocaru.

Filmul este o coproductie Hai-Hui Entertainment, in co-productie cu Libra Film Productions. Producatorii sunt Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu si Bogdan Craciun. Breaking News este distribuit in cinematografe din Romania de Transilvania Film, din 29 septembrie.

Save