Festivalul de Muzica Veche

20 septembrie 2017

Societatea Musica Antica si Filarmonica Banatul invita publicul meloman la cea de-a XII-a editie a Festivalului de Muzica Veche de la Timisoara, un reper de excelenta in peisajul cultural al Timisoarei.

Editia din acest an prilejuieste reintalnirea cu ansambluri de prestigiu ale genului, pe care le-am putut aplauda in editiile precedente – Le Poeme Harmonique, L’Acheron, Accademia Bizantina – si care au dorit sa revina pe scena festivalului de la Timisoara, dar adauga si nume noi – Le Tendre Amour, Le Projet Pres de votre oreille, Midnight Garden – cu palmares stralucit.

Pentru prima oara in festival este programata o opera: La Serva Padrona, de Giovanni Battista Pergolesi.

Dispersarea celor opt spectacole intr-un interval calendaristic larg este, intre altele, motivata de respectul organizatorilor fata de publicul festivalului, fidel si entuziast, caruia aceasta formula ii inlesneste accesul la mai multe concerte.

Concertul inaugural va avea loc in 22 septembrie 2017, ora 20,00, la Domul Romano-Catolic din Piata Unirii. Toate celelalte spectacole din festival se vor desfasura la Biserica Evanghelica Lutherana, cu incepere de la ora 20,00.

Caiet_program-Festivalul_de_Muzica_Veche_2017