asFalt art transforma Timisoara in Chicago pentru o zi

1 august 2017

Formatia Soul Serenade vine cu o noua si revigoranta interpretare acustica a directiei de „old time blues & jazz” si ne va purta, metaforic vorbind, pe strazile din Chicago in cadrul celui de-al doilea eveniment din acest an al asFalt art 2017.

Vineri, 4 august 2017, incepand cu ora 17,00, timisorenii sunt asteptati in Piata Libertatii pentru a se bucura nu doar de muzica, ci si de lucrarile unor artisti vizuali – vor putea experimenta o piesa de teatru senzorial si vor exersa pasi de tango.

Programul mai detaliat cuprinde, intre orele 17,00-21,00, o expozitie cu lucrarile a 4 artisti vizuali. Astfel, se va deschide un portal al geometriei si al culorilor din mintile tinerelor timisorene: Manuela Marchis, Malvina Liuba, Antonia Dordea si Bianca Homorodean. Tot in acest interval, trupa de teatru Asylum va oferi timisorenilor posibilitatea de a experimenta o piesa de teatru senzorial. In comparatie cu teatrul clasic, teatrul senzorial presupune o experienta artistica mai directa si personala, in care spectatorul este invitat ca personaj principal intr-o poveste, si va fi transmisa folosind toate cele 5 simturi ale omului: vaz, auz, tactil, olfactiv si gustativ.

Incepand cu ora 18,00, Sotron Tango realizat de Tango Malena, invita curiosii sa incerce si ei cativa pasi de tango. Scoala Tango Malena va sustine si o reprezentatie realizata de dansatorii Gusat Silviu si Alexandra Beloia, instructori ai scolii Tango Malena, ce prezinta dansul lor demonstrativ in doua acte. Momentul artistic va aduce un usor contur in pasi de tango argentinian, un dans social dansat liber, fara coregrafie, pentru timisorenii curiosi ce doresc o forma de exprimare prin dans.

De la ora 19,00 vor intra in scena si Soul Serenade, din Bucuresti, cei ce au castigat pentru Romania locul II la Festivalul European de Blues din Toulouse, si au cantat in deschiderea Rhiannon Giddens & Layla Mccalla, castigatoare Grammy.

asFalt art este un festival ce isi propune sa aduca arta si cultura mai aproape de oameni si sa sprijine tinerii artisti. Acest eveniment este organizat de Fundatia Alternativa si este sustinut de Primaria Municipiului Timisoara, Consiliul Local Timisoara si Casa de Cultura Timisoara.