Internet gratuit in centrul Timisoarei

27 iulie 2017

Cetatenii se vor putea bucura de Internet Wi-Fi gratuit securizat in Piata Victoriei, Piata Unirii si Piata Libertatii, prin simpla selectare a retelei Continental Free Wi-Fi.

„Una din prioritatile modernizarii Timisoarei in perioada pe care o traversam este implementarea de solutii din conceptul de smart city. Acest lucru, ca si nevoia de comunicare tot mai acuta, in general, in spatiul virtual, fac din asigurarea conectivitatii la si prin internet o preocupare subsecventa pe masura. Ne bucuram ca am reusit, cu ajutorul partenererilor privati, sa asiguram conexiune gratuita la internet pentru cetatenii Timisoarei si turisti, in principalele piete din centrul orasului. Cu siguranta, acesta este doar inceputul!”, a declarat Nicolae Robu, primarul Municipiului Timisoara.

„Continental este un partener de incredere al comunitatii locale inca din 1999. Prin acest proiect dorim sa oferim timisorenilor si celor care viziteaza orasul mai multa libertate de miscare, printr-o conexiune continua, gratuita, la internet, in Piata Unirii, Piata Libertatii si Piata Operei. in urmatorii trei ani, alaturi de Primaria Timisoara si Orange Romania vom participa activ la elaborarea si implementarea in parteneriat a unor solutii de tip smart care raspund nevoilor de dezvoltare comunitara identificate la nivelul Municipiului Timisoara“, a adaugat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timisoara.

Accesul la internet gratuit este disponibil gratie parteneriatului intre Continental, Orange si autoritatile locale si se intinde pe o durata de trei ani. Scopul proiectului vizeaza cresterea accesului publicului larg la beneficiile aduse de solutiile de tip smart city, la nivelul Municipiului Timisoara.