Concerte Antonia, Carlas Dreams si Loredana, de Ziua Timisoarei 2017

18 iulie 2017

Primaria Municipiului Timisoara, impreuna cu Casa de Cultura a Municipiului, organizeaza un program special pentru a marca data de 3 August, ziua orasului.

Manifestarile vor debuta joi, 3 august, de la ora 9,00, in Piata Petru Maior, cu o depunere de coroane  la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat in fruntea trupelor romane care au intrat in Timisoara la 3 august 1919. De la ora 10,00, in Piata Unirii va avea loc o ceremonie publica prin care se vor marca 98 de ani de la unirea Banatului cu Romania si, totodata, de la instaurarea administratiei romanesti in Timisoara. La ora 13,00 va avea loc intrunirea in sedinta Festiva a Consiliului Local al Municipiului Timisoara, in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara. De la ora 20,00, in Piata Victoriei vor avea loc concerte cu Vanotek, Antonia, The Motans si Carla’s Dreams.

Pe tot parcursul zilei de vineri, 4 august, sunt programate manifestari sportive dedicate zilei orasului. In Piata Victoriei, incepand cu ora 20,00, iubitorii de blues si jazz sunt invitati la Festivalul Blues pentru Timisoara. La ora  ora 22,00 se va da startul in Crosul nocturn, ajuns la cea de-a sasea editie.

Sambata, 5 august, de la ora 20,00, timisorenii sunt asteptati din nou in Piata Victoriei, la concerte cu Phaser, The Weekend Band, un moment inedit Lorenzo Cristian Magic si un concert Loredana.

Ziua Timisoarei, 3 August, a devenit ziua orasului prin Hotararea de Consiliu Local nr. 217 din 1999. Prin aceasta hotarare se marcheaza ca zi a orasului, momentul intrarii trupelor romanesti in Timisoara, la 3 august 1919 si instaurarea administratiei romanesti.