Recital coreean

6 iulie 2017

Asociatia Culturala Romania – Korea, prezidata de Doamna Lupu Gabriela, impreuna cu Consulatul onorific al Coreei de Sud in Tmisoara, E.S. Domnul Ioan Coriolan Garboni organizeaza luni, 10 iulie 2017, ora 19,00 in sala Colegiului Natinal de Arta Ion Vidu din Timisoara, recitalul artistului corean Liu Hyunseong acompaniat la pian de Hwang Jung Ah.

Bass baritonul Liu Hyunseoung a absolvit Universitatea Yonsey din Seul, departamentul canto. A continuat apoi la  Conservatorul de Muzica „G. Rossini” din Pesaro, Italia. A urmat de asemenea cursurile Academiei de muzica Osimo si Hochsch’le Musik in  Stuttgart, Germania . A obtinut premiul I la concursul „Mario Del Monaco“, premiul 3 la concursul „Viotti“, si premiul 2 la concursul „Re Manfredi“. Are o lunga si stralucita cariera, impletind cu succes aparitiile pe scenele marilor teatre din  Roma, Tokyio, Nagoya, Seul etc, cu roluri de renume in opere precum in Aida (Amonastro), Carmen (Escamilo), Lucia di Lammermoor (Enrico), Cavalleria Rusticana (Alfio), La Bohème (Marcello), Tosca (Scarpia), Pagliacci (Tonio), Simfonia nr. 9 din L. V. Beethoven, Mesia (G.F. Haendel) Schotfung (Raphael) J. Hyedn etc. In paralel sustine alte numeroase recitaluri si aparitii in emisiuni muzicale la televiziunile din Coreea de Sud (KBS, MBC). In prezent este profesor de canto la Universitatea „SangMyung“ din Seul (Coreea de Sud)

Pianistul Hwang Jung Ah a studiat pianul  la Universitatea Yonsei din Seul si a obtinut diploma de master la Universitatea Sungshin si la Academia Regala de Muzica din Londra. Hwang Jung Ah a primit premiul maiorului Van-Sommeren Godfery la RAM. In prezent preda la colegiile de muzica din Seul si se implica activ in ansambluri, acompaniamente muzicale, diverse traininguri pentru opera.