Matrix, iluzia realitatii – prelegere filosofica

6 iulie 2017

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita marti, 11 iulie 2017, de la ora 19,00, la Ambasada (Str. Anton Seiller nr. 2) sa participati la o prelegere filosofica intitulata Matrix, iluzia realitatii. Prezinta Laurentiu Placinta. Intrarea este libera.

Daca privim cu atentie spre noi insine si spre ceilalti observam cum cu totii suntem acaparati de tumultul propriilor vieti, cum ne cufundam in problemele cotidiene obisnuite si ajungem sa nu ne mai intrebam cu privire la directia pe care ne aflam si la lucrurile cu care ne inconjuram. Ajungem sa consideram totul predefinit si sa-i conferim valoarea realitatii. Dar ce este real? Cum definim realitatea?

„Elibereaza-ti mintea!”, i se spune lui Neo. Acest indemn este chemarea adresata de filmul The Matrix spre reevaluarea lucrurilor pe care le consideram a fi reale in vietile noastre. Asociatia Culturala Noua Acropola va invita sa dam curs acestei chemari si sa exploram natura realitatii umane, pornind de la urmatoarele repere: perceptia lumii inconjuratoare; intre libertate si supunere; confruntarea prejudecatilor si a propriilor limite; omul reinnoit.