Alergare cu luminite in centrul Timisoarei

6 iulie 2017

Organizatia Alergotura invita timisorenii sambata, 8 iulie, la o alergare spectaculoasa care va porni din Piata Unirii din Timisoara, in timpul careia fiecare participant va purta o luminita, astfel incat, datorita sutelor de alergatori care sunt asteptati la start, sa fie creata o unda de lumina in miscare.

Tura Licuricilor, asa cum au botezat-o organizatorii, este un eveniment asociat candidaturii Timisoarei la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021 al carei concept este construit in jurul idei Shine Your Light – Light Up Your City. Din acest motiv, luminitele sunt “biletul de participare” pentru toti cei care vor sa-si arate sustinerea pentru Timisoara si vor sa sarbatoreasca succesul orasului in competitia de anul trecut.

“Tura Licuricilor a fost dedicata Timisoarei in 2016, cand timisorenii au trait cu emotie candidatura si competitia nationala, pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii. In semn de sustinere pentru oras, Alergotura a organizat aceasta alergare nocturna, in care fiecare participant isi va evidentia prezenta si sustinerea prin purtarea unei luminite – lanterna sau frontala. Anul acesta, la Tura Licuricilor sarbatorim Timisoara si succesul de anul trecut. Asteptam cat mai multi participanti, ii asteptam pe toti cei care au raspuns apelului de sustinere de anul trecut sa primeasca un suvenir binemeritat – tricoul cu mesajul Timisoara Light Up! Va fi un eveniment al bucuriei, prieteniei, in care vom arata ca impreuna putem obtine ceea ce ne dorim, ca Timisoara este insufletita de cei care o locuiesc”, a spus Valentin Muresan, coordonatorul evenimentului.

Pentru a evidentia si mai bine “unda luminata”, participantii vor primi tricouri galbene inscriptionate cu negru, cu mesajul Timisoara Light Up!

Organizatorii spun ca cele 300 de tricouri se vor distribui dupa criteriul “primul venit, primul servit” cu conditia ca participantii sa aiba o lanterna sau o frontala, care sa fie aprinse permanent pe traseul de alergare. Nu vor primi tricouri cei care vor avea doar lanterna telefonului mobil, acest obiect putand fi folosit suplimentar pentru mai multe luminite pe parcursul alergarii.

Evenimentul este unul non-competitiv si este accesibil inclusiv celor mai putin antrenati, distanta unei ture fiind de 2,5 km. Cei mai antrenati pot alerga doua ture, adica 5 km.

Startul se va da in Piata Unirii, de la ora 21.30, cand va incepe incalzirea cu o coregrafie a echipei SmartFit Timisoara. Momentul va fi unul spectaculos pentru ca toti cei prezenti vor incepe sa foloseasca obiectele de iluminat, astfel ca sustinatorii vor fi martorii unui flashmob ad-hoc in care rolul principal il va avea lumina.

La fel ca la editia din 2016, organizatorii intentioneaza sa realizeze un video al evenimentului, care sa poata fi folosit pentru promovarea Timisoarei ca viitoare Capitala Europeana a Culturii, sa arate un exemplu de comunitate unita si implicata.