A cincea editie a festivalului JazzTM se apropie

25 iunie 2017

Cea de-a cincea editie a festivalului JazzTM aduce, in premiera in Romania, artisti locali si regionali, jam session-uri nocturne si un proiect special creat cu ocazia evenimentului. Acordurile complexe si variate ale muzicii jazz vor rasuna din Piata Victoriei, Parcul Civic, Parcul Castelului, dar si din localuri indragite din urbea timisoreana – Ambasada, Manufaktura, D`arc si Aethernativ.

Nocturnal Jams este sectiunea speciala a editiei 2017, o premiera pentru festival, si va avea loc in serile de vineri si sambata. Coordonate de artisti locali, aceste jam-sessions ii invita la dialog muzical pe toti invitatii festivalului. Desfasurate in localuri cu diferite concepte, dar cu aceeasi atmosfera lejera, care le face speciale pe fiecare in parte, jam session-urile nocturne duc festivalul mai departe de centrul orasului. Cafenelele boeme vor gazdui timp de doua zile frumusetea unica a acordurilor nascute pe loc.

Incepand de anul trecut, festivalul s-a marit cu doua scene, una in Parcul Castelului si cealalta in Parcul Civic. Aici vor concerta atat artisti locali, cat si internationali, oferind celor prezenti ocazia de a se bucura de acorduri de jazz, inconjurati de frumusetea naturii din mijlocul orasului.

Concertele din Parcul Civic vor incepe in 1 iulie (sambata), de la ora 16:00, cu Armies Live!, urmati de The Best Bad Trip, de la ora 17:00. The Egocentrics, care vor concerta incepand cu ora 18:30, inchid programul serii de sambata al acestei scene. Artistii exploreaza o plaja larga de stiluri muzicale, de la rock psihedelic la jazz, oferind contraste puternice si indraznete, improvizatie si interludii aventuroase. Tot aici vor concerta, in 2 iulie (duminica), PeparJam si BAB, de la ora 16:00, respectiv de la 17:00. Seara se va incheia cu Thomas de Pourquery & Supersonic, care vin pentru prima data in Romania, aflandu-se in turneul de promovare al albumului Sons of Love.

Primul concert din Parcul Castelului are loc sambata, 1 iulie, si este sustinut de Ana Dubyk Quartet, de la ora 16:00. De la ora 17:00, urca pe scena Toth Bagi Csaba Balkan Union, iar incepand cu ora 18:00 publicul va avea parte de o noua premiera pentru Romania: China Moses. Fiica a celebrei artiste DeeDee Bridgewater, care s-a aflat anul trecut pe scena din Piata Victoriei a festivalului JazzTM, China Moses reinventeaza vocal jazz-ul, sparge granitele genului si transmite emotie, pasiune si profunzime, odata cu fiecare cuvant. in 2 iulie (duminica), de la ora 16:00, va canta Amalia Gaita. Concertele de la aceasta scena se vor incheia cu Teo Milea, de la 18:30.