Sincretic Bastion 2021 – doua concerte in aer liber

22 iunie 2017

Muzeul National al Banatului, cu sprijinul Consiliul Judetean Timis, organizeaza in zilele de 24 si 25 iunie 2017, la Bastionul Maria Theresia, in intervalul orar 20.30-23.00, evenimentul muzical Sincretic Bastion 2021 – doua concerte in aer liber, in care muzica clasica va intalni rock-ul simfonic.

Evenimentul va debuta sambata, 24 iunie, ora 20.30, cu un concert de exceptie sustinut de Orchestra Operei din Novi Sad.  Alaturi de aceasta,  pe scena vor urca solisti de prestigiu in lirica operelor din Viena, Berlin, Seul si Timisoara, cu un repertoriu international de mare popularitate. Katarzyna Dondalska, Natalia Ushakova, Anda Luoise Bogza, Jegyung Yang, Aura Twarowska sau Jongming Park sunt cateva din numele sonore care vor prezenta o gala de opera cu arii si duete din creatia compozitorilor W.A. Mozart, G. Rossini, J. Strauss, G. Puccini, Ch. Gounod.

Duminca, 25 iunie, de la aceeasi ora, evenimentul va culmina cu spectacolul extraordinar prezentat de Pasarea Rock si mezzosoprana Aura Twarowska, acompaniati de Orchestra Simfonica a Vojvodinei.

Ambele concerte se vor defasura sub bagheta Maestrului Radu Pop, liantul celor doua seri muzicale.