Festivalul International al Filmelor de Foarte Scurt Metraj Tres Court

8 iunie 2017

Festivalul International de film de foarte scurt metraj Tres courts are loc in toata lumea in aceeasi perioada, din 9 in 18 iunie 2017, in 80 de orase din 25 de tari. La Timisoara, evenimentul este gazduit de Ambasada (str. Anton Seiller nr. 2), pe 9 iunie, intre orele 15,00-22,00.

Cu maxim 4 minute pentru a convinge, regizorii de foarte scurt metraj cultiva arta de a merge direct la esenta si eleganta sintezei. Talentul lor se releva inca din primele secunde si capteaza spectatorul din start. Ritmul este sustinut, placerea e multiplicata…

In contra-curent cu uniformizarea culturii, festivalul prezinta o creatie bine ancorata in societati diverse si specifice. Fiecare oras decide locul de proiectie, in cinematograf, in aer liber, in biblioteci, muzee, cafenele sau scoli, totul in serviciul unui eveniment global si federator.

Filmele sunt grupate in patru sectiuni: Familiala (pentru copii peste 7 ani), Paroles de femmes (cu si despre femei), Nationala (filme din Romania) si Internationala (filme de peste tot). Dintre acestea, ultimele doua sunt competitive, publicul fiind invitat sa voteze filmele preferate.

Ca in fiecare an, selectiile Tres Courts sunt o formidabila oglinda a timpurilor pe care le traim. Chiar daca temele care ii inspira pe regizori sunt eclectice, se pot distinge totusi niste tendinte care traverseaza filmele din festival.