Final de stagiune, cu Florin Piersic la Timisoara

5 iunie 2017

Dupa ce si-a sarbatorit la Timisoara si cea de-a 81-a aniversare, dar si Floriile, ziua numelui sau, intr-o sala a Operei arhiplina pana la cel mai de sus balcon, Florin Piersic  a decis sa-si incheie stagiunea tot pe  scena timisoreana. In 13 iunie 2017, de la ora 19,00, celebrul actor va juca din nou pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara un spectacol care detine recordul de longevitate al carierei sale si a devenit un adevarat brand teatral al ultimului deceniu in Romania: Straini in noapte.

In comedia romantica scrisa de Eric Assous, actorul Florin Piersic joaca rolul lui Pierre, un barbat aflat la crepusculul vietii sentimentale si care, in absenta sotiei, isi incepe noaptea  intr-un bar, de unde pleaca spre casa  insotit de Juliette (rol interpretat de  actrita Medeea Marinescu), o femeie  tanara si senzuala, ce-si invaluie identitatea intr-o bizara tesatura de minciuni si secrete. Pierre afla in acea seara un lucru care ii va schimba viata. Regizata  de Radu Beligan special pentru Piersic,  piesa Straini in noapte este o profunda si melancolica meditatie  despre fragilitatea relatiilor umane si despre cum trecerea timpul ne schimba.

”Revin fericit la  Timisoara, nu ca acasa, ci chiar mai bine: ca atunci cand vii la cei mai buni prieteni. Pentru ca astfel ii simt mereu pe spectatorii timisoreni”, marturiseste celebrul actor.

Decorul  spectacolului este opera lui Puiu Antemir,  costumele  sunt creatia renumitului designer Irina Schrotter, iar ilustratia muzicala este realizata de ilustrul flautist Ion Bogdan Stefanescu.

Biletele pentru acest spectacol au fost puse in vanzare la Agentia Operei din Timisoara.