Expozitia Perspective – fotografie si creatii vestimentare

28 mai 2017

In perioada 29 mai – 30 iunie 2017, Institutul Francez din Timisoara (bd. C.D. Loga nr. 46) gazduieste expozitia Perspective (fotografie si creatii vestimentare), a absolventilor specializarii Moda – Design Vestimentar, promotia 2016, Facultatea de Arte si Design – Universitatea de Vest din Timisoara. Vernisajul va avea loc luni, 29 mai, la ora 19,00.

Moda exprima spiritul contemporaneitatii printr-un limbaj vizual-tactil incarcat de emotii, detalii si nuante. Aceasta vorbeste oamenilor despre oameni, moduri de a fi, a trai, a simti si a vedea lumea. Fotografia de moda subliniaza si completeaza mesajul vizual al creatiilor vestimentare in mod expresiv. Atitudinea, starea surprinse in aceste imagini contureaza tot atatea tipologii si personalitati umane. Documentatiile fotografice prezentate in expozitie reflecta colaborarea dintre designer, fotograf si make-up artist.

Pe scena nationala si internationala un numar mare de creatori deschid noi perspective in moda, prezentandu-si anual colectiile in adevarate spectacole de sunet, lumina si culoare.

Scoala timisoreana de moda isi consolideaza pozitia de formator si promotor al tinerilor designeri. O selectie a creatiilor promotiei 2016, prezentate in Gala de Moda a UVT, dar care integreaza si creatii ulterioare ce refac traseul profesional urmat de tinerii absolventi, in prezent masteranzi, este expusa in ambientul Institutului Francez din Timisoara, in cadrul parteneriatului cu Facultatea de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Imbinarea talentului cu ingeniozitatea, a rigorii cu imaginatia transpare prin lucrarile expuse care prezinta tot atatea viziuni creative.