S-a deschis Banat Business Park, cel mai mare parc industrial din vestul tarii

21 mai 2017

Cel mai mare parc industrial din vestul Romaniei si-a deschis portile pentru companiile interesate sa isi dezvolte activitatea de productie sau administrativa in Europa de Est. Localizat in comuna Sinandrei, judetul Timis, Banat Business Park se afla la o distanta de doar 5 km de Timisoara, la intersectia cu viitorul drum expres care va face legatura directa intre Autostrada A1 Budapesta – Bucuresti, E69 si Timisoara. Parcul industrial este construit la standarde europene si beneficiaza de o infrastructura dezvoltata sa raspunda solicitarilor oricarui client.

Banat Business Park este certificat conform Legii 186/2013, primind in decembrie 2016 titlul de Parc Industrial. Acesta are o suprafata totala de 856.700 mp, plan urbanistic zonal aprobat si beneficiaza de infrastructura dezvoltata sa raspunda solicitarilor oricarui client: putere electrica disponibila de 250 MW, sistem de stingere a incendiului si hidranti certificati FM Global, gaz, apa, canalizare si fibra optica. Parcelele, in numar total de 41, se vand cu toate utilitatile incluse in pretul terenului si pot fi comasate si divizate, in cazul in care acest lucru ar fi solicitat de catre un client. Clientii beneficiaza de scutire de la plata taxelor si impozitelor pe o perioada de 49 de ani, in conditiile Legii 186/2013 si potrivit Hotararii Consiliului Local al Primariei Sinandrei nr. 21 din 27.07.2016.

“Printre primii clienti ai Banat Business Park se numara compania germana B. Braun, unul dintre cei mai importanti furnizori, la nivel mondial, in domeniul produselor medicale. B. Braun deruleaza activitati in domeniul productiei de dispozitive medicale si farmaceutice si al serviciilor de dializa, avand aproximativ 800 de angajati in Romania. In perioada urmatoare, compania germana va demara o investitie de tip greenfield in cadrul Banat Business Park, prin care va construi la Sinandrei o fabrica de solutii perfuzabile, un centru de cercetare si dezvoltare stiintifica cu laboratoare specializate si un nou centru logistic. Demararea investitiei va incepe in august 2017, urmand a fi finalizata pana in anul 2020 si va genera aproximativ 250 de noi locuri de munca”, a declarat Georg Bardeau, director de dezvoltare Banat Business Park.

Save