Farmecul discret al ideologiei – dezbatere si proiectie de filme documentare

9 mai 2017

Alaturi de invitati de marca din domeniul culturii si cinematografiei, Mona Musca fost ministru al culturii, Ada Solomon, producator de film (Ursul de Aur Berlin, Ursul de Argint Berlin, coproductie nominalizata la Oscar), Alexandru Solomon, regizor si director festival One World Romania, Copel Moscu, regizor, Razvan Georgescu, regizor, Florin Iepan, regizor si producator, Carmen Stejeroiu, Centrul National al Cinematografiei, operatori culturali din domeniul filmului si reprezentanti ai Primariei Timisoara, timisorenii sunt invitati sa participe la dezbaterea organizata de Asociatia Documentor cu privire la rolul filmului si cinematografiei in strategia culturala a Timisoarei din perspectiva Timisoara 2021, Capitala Europeana a Culturii.

Evenimentul se va desfasura joi, 11 mai 2017, cu incepere de la ora 16,30, la libraria La Doua Bufnite, Piata Unirii nr. 11 (intrare de pe Matei Corvin) si face parte din actiunea Open Documentary Session VII.

Vineri, 12 mai 2017, cu incepere de la ora 18,00, la Biblioteca Centrala Universitara Eugen Todoran, Documentor prezinta Farmecul discret al ideologiei, o selectie de filme documentare romanesti inedite si fascinante din perioada socialista a anilor 60-70-80. Proiectiile sunt deschise discutiilor, comentariilor si dezbaterilor. Participa personalitati din lumea filmului romanesc: Ada Solomon, Alexandru Solomon, Copel Moscu, Razvan Georgescu, Florin Iepan, Carmen Stejeroiu si Irina Negraru.

Open Documentary Session VII: Farmecul discret al ideologiei este un eveniment sprijinit de Centrul National al Cinematografiei si organizat impreuna cu BCUT. Documentor reprezinta autorii si producatorii de film documentar din Romania si incepand cu anul infiintarii, 2007, a organizat in fiecare an cate un eveniment major, in parteneriat si cu participare internationala de prestigiu, in domeniul filmului documentar. La initiativa si impreuna cu Asociatia Documentor, Discovery Campus, Eurodoc, Documentary Campus, Sunny Side of The Doc sau ESoDoc, entitati recunoscute in lumea filmului documentar au adus in Romania experti, programe de formare, simpozioane si workshop-uri care au contribuit direct la dezvoltarea filmului documentar din Romania si a sectorului de producatori independenti.