Les Choristes, pe scena festivalului international Vox Mundi!

8 mai 2017

Se simtea de multa vreme nevoia ca in viata culturala a Timisoarei sa-si gaseasca locul cuvenit un festival coral de inalt nivel, care sa exprime optim traditia muzicala a Banatului, astazi aparent uitata… Iata, asadar, a venit vremea sa ne bucuram. In perioada 25-28 mai, Arhiepiscopia Timisoarei si Asociatia Culturala Kratima organizeaza, cu sprijinul Primariei si al Administratiei Fondului Cultural National, cea ce-a doua editie a Festivalului coral international  Vox Mundi.

Pentru Vox Mundi, 2017 este un an minunat, care ii aduce la Timisoara pe Les Choristes – corul de copii care, in 2005, a facut faima filmului cu acelasi nume, castigator al Premiului César si nominalizat la Oscar!

Alaturi de ei, in premiera absoluta la Timisoara, Corul de Copii al Radiodifuziunii Romane si Corul de fete „Pro Musica” (Ungaria), castigator, in 2002, al Olimpiadei Mondiale Corale, Corul de fete al C.N.A. „Ion Vidu” si Corul de copii „Cantanti”, coordonati de Maria Gyuris; Corala „Nicolae Lungu”, a Patriarhiei Romane, invitat special al Festivalului.

Dincolo de concerte, tot in premiera absoluta, Vox Mundi gazduieste, la Timisoara, Adunarea Generala a a Asociatiei Nationale Corale, precum si workshopuri si ateliere corale si de management, coordonate de dirijoarea Christie Anderson (Young Adelaide Voices, Australia) si de Marc Moreno (Director Relatii Internationale, Fundatia Interkultur).

Programul concertelor

Joi, 25 mai 2017, ora 18,00, CNA „Ion Vidu” – Concert de deschidere a festivalului
Corul de fete al CNA „Ion Vidu”
Corul de fete „Pro Musica”, Nyiregyhaza (Ungaria)

Vineri, 26 mai 2017, ora 18,00, CNA „Ion Vidu”
Corul de copii al Radiodifuziunii Romane
LES CHORISTES (Franta)

Sambata, 27 mai 2017, ora 12,00, CNA „Ion Vidu”
Corala barbateasca „Epifania” (Timisoara)
Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Romane

Sambata, 27 mai 2017, ora 19,00, Teatrul National „Mihai Eminescu”
Gala Vox Mundi

Duminica, 28 mai 2017, ora 10,00, Catedrala Mitropolitana
Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Romane (in cadrul Sfintei Liturghii)

Duminica, 28 mai 2017, ora 11,30, Domul din Piata Unirii
LES CHORISTES (in cadrul Sfintei Liturghii)

Save