Timisoara Rocks! a ajuns la cea de-a treia editie

4 mai 2017

Dupa reinventarea evenimentului in 2016, Timisoara Rocks! isi continua drumul, aducand la Timisoara formatii ale caror cantece sunt cunoscute in intreaga lume.

Evenimentul va avea loc in perioada 16-17 iunie 2017, in Piata Victoriei, si va prezenta atat artisti locali, cat si formatii consacrate la nivel international.

16 iunie
19:00-19:45 Melting Dice
20:00-21:15 Crazy Town
21:30-23:00 The Toy Dolls

17 iunie
19:00-19:45 Blight
20:00-21:15 Methadone Skies
21:30-23:00 The Darkness

Trupa Melting Dice s-a infiintat in Timisoara in 2014 si are in componenta 4 membri: Flavius Vutan (chitara), Sorin Ghinita (tobe), Dani Simon (bas), Bogdan Cotirta (chitara si voce). In primavara anului 2015 s-au lansat primele videoclipuri ale trupei la piesele “Linii de tramvai” si “Nu pastrati linistea”. Genul abordat de trupa este rock alternativ cu influente de hard rock si rock balcanic.

Crazy Town este una dintre primele formatii hibrid ce au combinat cultura urbana cu cea mainstream. Au erupt dupa lansarea hit-ului “Butterfly” si au devenit cel mai cautat grup al momentului, cu un album ce s-a clasat pe locul 1 in peste 15 tari. Au vandut peste 6 milioane de copii ale primului album, atingand statutul de legende in domeniu. Prezenta lor la Timisoara Rocks! va fi o premiera pentru Romania.

The Toy Dolls este una dintre cele mai importante trupe de punk din istorie, infiintata in 1979, a concertat pe cele mai mari scene din lume si a schimbat optica publicului in ceea ce priveste muzica punk. The Toy Dolls sunt cunoscuti pentru renuntarea la mesajele agresive, adesea asociate muzicii punk, promovand in schimb buna dispozitie.

Blight este o trupa de alternative metal din Timisoara formata din Vali (voce), Victor (chitara), Vlad (chitara), Jess (bas) si Seba (tobe), care isi are radacinile in experimentele incepute de primii sai membrii in anul 2010. Primul album este un EP de 5 piese denumit “Rotten Lieder”.

Methadone Skies este una dintre trupele timisorene de rock cu o evolutie rapida pe scena europeana de underground. Promotori ai stilului psychedelic – stoner, trupa a lansat pana in prezent 3 albume “Enter The Void”, “Eclectic Electric” si “Colosseus”. Au urcat pe scena alaturi de trupe precum: Samsara Blues Experiment, Monkey3, My Sleeping Karma, Dyse, Toner Low si multi altii si au participat la festivaluri precum: Lake on Fire, Pietrasonica, Robust Festival si Rockt den See.

Trupa de glam-rock The Darkness din Suffolk, Anglia, formata in anul 2000, a cucerit topurile internationale cu lansarea primului lor album intitulat “Permission to Land” [2003]. Single-uri precum: „I Believe in a Thing Called Love”, „Growing on Me”, „Get Your Hands off My Woman” si „Love is Only a Feeling” le-au adus 4 discuri de platina in Marea Britanie. In 2004 trupa a castigat 3 premii Brit la categoriile Best British Group, Best British Rock Act si Best British Album. Show-urile The Darkness sunt explozive si se bucura de cele mai bune recenzii inca de la infiintarea formatiei.

Timisoara Rocks! este un eveniment organizat de Primaria Municipiului Timisoara. Intrarea este libera.