Directia 5, Alina Eremia si Feli Donose canta la Timisoara, de Ziua Europei

4 mai 2017

Ziua Uniunii Europene nu inseamna numai data de nastere a proiectului european, ci si o zi a bucuriei de a fi impreuna, o zi a vointei de solidaritate, o zi a marii comunitati din care fac parte toti cetatenii UE. Poate fi definita ca ziua cetatenilor unei Europe Unite, care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate in diversitate.

La implinirea a 10 ani de la aderare, Timisoara, parte a  Uniunii Europene si Capitala Europeana a Culturii in anul 2021, este locul in care toleranta, solidaritatea, multietnicitatea, respectul pentru valori si traditie creeaza un mediu propice si dau o nota definitorie tuturor manifestarilor artistice si, in egala masura, ideilor de buna convietuire si intelegere, in spiritul unitatii in diversitate.

Pentru a marca Ziua Europei, Primaria Municipiului Timisoara, prin Casa de Cultura a Municipiului, organizeaza mai multe actiuni in data de 9 mai, dupa programul de mai jos.

Parcul Central – Monumentul Ostasului Roman
10,00-10,40: Ceremonial militar religios de depunere coroane, buchete si jerbe de flori organizat cu ocazia Zilei Independentei de Stat a Romaniei, Zilei Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite si Zilei Europei

Galeria Pro Armia
18,00: Vernisaj expozitie de pictura dedicata Zilei Europei, realizata de Asociatia Artistilor Plastici Romul Ladea

Piata Unirii
20,00-23,00: Concert de muzica pop cu Alina Eremia, Feli Donose si Directia 5

Varianta completa a programului poate fi consultata pe website-ul www.primariatm.ro.