Timisoara, in finala pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2020

30 aprilie 2017

Municipiul Timisoara, alaturi de Amiens (Franta), Klaipeda (Lituania), Chisinau (Moldova) si Villach (Austria), a fost selectata ca finalista a competitiei Capitala Europeana a Tineretului 2020. Orasele au la dispozitie doua luni pentru a pregati dosarul detaliat de candidatura. in competitie au mai fost inscrise Ayai Napa (Cipru), Dornbirn (Austria) si Tbilisi (Georgia).

Aplicatia de candidatura a Timisoarei a fost realizata de Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis (FITT). Specialistii FITT au colectat opinii din partea organizatiilor de si pentru tineret din Timisoara, precum si din randul tinerilor timisoreni, pe baza unui studiu desfasurat in luna februarie a acestui an, candidatura fiind centrata in jurul principiului de participare a tinerilor.

Aplicatia s-a bucurat de sprijinul Primariei Municipiului Timisoara – autoritatea locala fiind si cea care aplica pentru primirea titlului -, fiind insotita de scrisori de sustinere din partea Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Consiliul Tineretului din Romania (CTR) si Ministerul Tineretului si Sportului (MTS).

“Intrarea Timisoarei in finala competitiei pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2020 reprezinta acum o provocare si mai mare pentru organizatiile de tineret din oras, dar si pentru tineri in general. Pentru etapa finala vom propune un program amplu si complex in care elementul central va fi tanarul, program ce va fi conceput alaturi de ONG-urile de tineret dar si alaturi de tineri neafiliati, utilizand diverse mecanisme de consultare”, declara Mihai Adrian Vilcea, presedintele Fundatiei Judetene pentru Tineret Timis.