Florin Piersic jr. regizeaza primul spectacol in colaborare cu Teatrul National Timisoara

16 aprilie 2017

Loial in egala masura relatiei sale cu publicul, cat si cu teatrul de actualitate, inovator, in aceasta perioada Teatrul National din Timisoara pregateste pentru marti, 9 mai, de la ora 19,00, intalnirea cu un important om de teatru, in spectacolul pe textul contemporan Frati, de Dave Williams. Spectacolul este semnat de Florin Piersic jr. Premiera va fi urmata de o a doua reprezentatie, miercuri, 10 mai, de la aceeasi ora. Spectacolul are loc la Sala 2, o sala de teatru conceputa pentru montari contemporane, care conecteaza spectatorul si actorul intr-un mod generator de dinamica, fara precedent.

In Frati, o comedie „neagra”, dramaturgul american Dave Williams pune problema raporturilor reale dintre oameni si a legaturilor dintre ei, nu intotdeauna previzibile sau lipsite de complicatii. Este si cazul lui Frank, Peter si Wally: au varste diferite, ocupatii diferite, temperamente diferite, desi sunt frati. Dupa zece ani, testamentul tatalui lor va fi dezvaluit, prilej de multiple interpretari. Timp de zece ani au fost obligati sa-si petreaca impreuna un week-end pe an. Cu ocazia ultimei lor intalniri, fiecare dintre cei trei descopera cate ceva – despre sine, dar si despre fratii sai.

Spectacolul reprezinta, totodata, prima colaborare a Teatrului National din Timisoara cu Florin Piersic jr., aflat in tripla ipostaza de actor, regizor si traducator. Artist polivalent, actor de teatru si film, Florin Piersic jr. scrie proza, scenarii, traduce piese de teatru. Echipa pe care a reunit-o la Teatrul National din Timisoara pentru spectacolul Frati provoaca intalnirea publicului cu Dan Astilean – cunoscut actor de teatru si film, dar si cu tinerii actori ai trupei timisorene Matei Chioariu si Calin Stanciu jr., carora li se alatura Marko Adžić. Scenografia este semnata de Tudor Prodan – un extrem de intersant scenograf din noul val.

Biletele s-au pus in vanzare la Agentiile Teatrului National: Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, in Parcul Civic. Orar: marti – duminica, orele 11,00-19,00. Locurile pot fi achizitionate si online, pe www.tntimisoara.com.