Concert eveniment Stefan Hrusca

16 aprilie 2017

Stefan Hrusca a revenit in tara in aceasta primavara pentru un concert deosebit: cele mai indragite melodii folk din repertoriul cantautorului maramuresean se vor auzi live, in spectacolul-eveniment ce va avea loc in  24 aprilie 2017, de la ora 20, la Opera Nationala Romana din Timisoara! ”Daca va e dor de Un copac cu flori sau de Fostele iubiri, dar si de rascolitoarea Ruga pentru parinti, nu pierdeti un concert in care veti regasi fiorul serilor de alta data si farmecul refrenelor fara varsta!”, indeamna organizatorii evenimentului.

Drumul artistic al lui Stefan Hrusca a inceput in 1981, odata cu integrarea sa in cadrul Cenaclului Flacara. Intr-un interval de doar trei ani, cuprins intre intre 1981 si 1984, Stefan Hrusca a strabatut tara in lung si in lat si a sustinut in peste 1.000 de concerte, vocea sa calda cucerind inimile romanilor din toate regiunile geografice ale Romaniei. Cu timbrul vocal unic, candoarea autentica a muzicii sale si aparitia de o simplitate distinsa, Stefan Hrusca a devenit unul dintre cei mai iubiti folkisti din Romania. Printre albumele sale de referinta se numara: „Ruga pentru parinti” (1984), „Urare pentru indragostiti” (1986)’ „Fostele iubiri” (1995), „Balade speciale” (2007) si, desigur, foarte indragitele discuri de colinde si cantece maramuresene.

”Daca in ultimii 25 de ani concertele de colinde ale lui Stefan Hrusca au dobandit statutul de traditie a sarbatorilor de iarna romanesti, concertele de folk sunt adevarate evenimente marcante ale peisajului cultural, prin prisma raritatii si caracterului individual”, mai subliniaza realizatorii.

Despre intalnirea cu publicul din Banat Stefan Hrusca a declarat: Ma copleseste ca de fiecare data emotia revederii. Va astept in miez de primavara, sa ne incalzim cu cantece foarte dragi sufletului meu.”

Biletele au, in functie de loc, preturi de 80 de lei si de 60 lei, si s-au pus in vanzare la Agentia Operei.