Patru noi spatii si un proiect special produs pentru JazzTM 2017

8 aprilie 2017

Festivalul JazzTM se mareste cu patru spatii pentru jam sessions care poarta numele de Nocturnal Jams. Acestea, impreuna cu scenele deja cunoscute – Piata Victoriei, Parcul Civic, Parcul Castelului, vor gazdui proiecte noi si vechi din Romania, Ungaria si Serbia. Artistii prezenti vor oferi fuziuni neasteptate de stiluri si trupe care depasesc barierele genurilor, combinand jazz-ul cu elemente de hip hop, rock, funk sau folclor, dar si jam session-uri nocturne, care vor incepe dupa terminarea concertelor de pe cele trei scene in aer liber.

Piata Victoriei. Primul proiect special produs pentru JazzTM in colaborare cu artistii romani se numeste SUBJazz. Bean MC si Power pe Vinil impreuna cu Teo, Mihai si Csongor, adica Subcarpati si JazzyBIT, imbina hip hop-ul, jazz-ul si folclorul underground si vor concerta pe scena din Piata Victoriei. Tot aici se vor auzi si acordurile trupei unuia dintre cei mai cunoscuti si apreciati basisti din Romania, Alex Calancea Band. Sustinand, impreuna cu o multime de muzicieni, sute de concerte, artistul a lansat, in 2012, propriul album de fusion-instrumental, „Road to home”. De asemenea, publicul prezent in Piata Victoriei se va bucura de un concept avangardist, in care isi gasesc locul elemente electronice si improvizatii, toate reunite sub umbrela Paolo Profeti European Collective.

Parcul Civic. Scena din Parcul Civic aduce si ea combinatii de genuri, experimente muzicale si proiecte cunoscute din sfera underground-ului. Aici vor concerta The Egocentrics, care ofera un mix de rock psihedelic cu influente de jazz, contraste puternice si indraznete, improvizatie si interludii aventuroase. THE BEST BAD TRIP, care abordeaza un stil experimental, imbinand elemente de jazz cu punk, muzica clasica si alte genuri muzicale, vor urca pe aceeasi scena. In plus, Armies Live! vor aduce in fata publicului elemente de jazz, alaturi de trip hop si dark ambient. Jazz, blues, soul si muzica electronica experimentala se intalnesc, din 2014, sub numele de BAB, trupa electronica experimentala, care va completa line-up-ul scenei din Parcul Civic. Muzicii electronice experimentale i se alatura nuante de funk, reggae, rock si jazz, prin prezenta Paperjam pe scena din Parcul Civic.

Parcul Castelului. In Parcul Castelului, publicul va avea parte de jazz modern, armonios si melodios. Astfel, pe aceasta scena se va canta jazz cu influente etnice din Serbia, Macedonia sau Ungaria, in stilul Toth Bagi Csaba Balkan Union, impreuna cu elemente de jazz si blues. Chitaristul si vocalistul Csaba Toth Bagi este renumit pentru vocea sa puternica si tehnicile fascinante cu care canta la chitara, ambele influentate de radacinile lui balcanice. Tot aici vom asculta si compozitii clasice de jazz, melodii originale si cateva melodii romanesti cantate de Ana Dubyk Quartet. Proiectul reuneste studenti ai Prins Claus Conservatory: Ana Dubyk, Toma Dimitriu, Ju Min Park si Petr Agapov. In plus, Ana Cristina Leonte ne promite o stare de visare lucida, prin noul ei proiect A-C Leonte Reveries, cu elemente de jazz imbinate cu muzica psihedelica. O alta prezenta delicata pe scena Parcului Castelului va fi Amalia Gaita, care va incanta publicul cu jazz, soul, funk si soft rock. Deopotriva pianist si compozitor, Teo Milea va surprinde publicul festivalului cu aceeasi usurinta ca intotdeauna. O combinatie sublima intre compozitie proprie si improvizatie, muzica sa este un liant intre stilul clasic si cel contemporan.

Nocturnal Jams (scene nocturne). Editia JazzTM 2017 aduce o noutate absoluta: seria de jam-session-uri Nocturnal Jams (spatiile nocturne). Acestea se vor desfasura in localuri indragite de publicul timisorean, diferite prin concept, dar asemanatoare prin atmosfera boema si versatila, caracteristica jazz cafe-urilor. Coordonate de artisti romani, acestea ofera ocazia unui dialog intre muzicienii pe care festivalul ii aduce impreuna. Prin intermediul acestor seri, festivalul creste dincolo de limitele centrale ale orasului, cele de vineri desfasurandu-se in cafenelele D’arc si Aethernativ, iar cele de sambata in Manufaktura si Ambasada.

Pana acum, JazzTM 2017 inseamna:
Piata Victoriei
The Chick Corea Elektric Band
Miles Mosley feat. The West Coast Get Down
Bill Laurance
SUBJazz

Parcul Civic
The Egocentrics
The Best Bad Trip
Armies Live
BAB
Paperjam

Parcul Castelului
Toth Bagi Csaba Balkan Union
Ana Dubyk Quartet
A-C Leonte Reveries
Teo Milea
China Moses

Save