Cafekultour – saptamana cafenelelor

30 martie 2017

Muzica, improvizatie, dans, teatru si filme de animatie – toate acestea se vor reuni sub umbrela Cafekultour – saptamana cafenelelor, ajunsa la cea de-a treisprezecea editie. Numarul 13 e cu noroc, garantat, si aveti la dispozitie o saptamana, intre 3 si 9 aprilie sa va convingeti de asta! Cafekultour reuneste evenimente culturale scoase-n lume, pentru public, pe scene improvizate in cafenele, librarii si spatii neconventionale din orasul de pe Bega.

Evenimentul este organizat, ca in fiecare an, in parteneriat, de catre Centrul Cultural German Timisoara si Institutul Francez din Timisoara, cu sustinerea Consiliului Local si a Primariei Municipiului Timisoara, pe a carei agenda culturala se afla.

Cafekultour a luat fiinta in 2005, din lipsa spatiilor culturale alternative din oras. 13 ani mai tarziu, e tot mai clar ca Saptamana Cafenelelor nu inseamna doar concerte sau teatru sau film, ci e pretextul pentru o intalnire cu arta in spatii familiare timisorenilor, e pretextul pentru a demonstra inca o data ca in Timisoara diversitatea culturilor si multiculturalitatea sunt la loc de cinste.

Si in 2017 se continua traditia si sunt aduse la un loc evenimente unul si unul: o seara spaniola, teatru de improvizatie, un spectacol de mima, doua concerte, un spectacol de dans contemporan si nu in ultimul rand, o proiectie de filme de animatie. Organizatorii si-au pus in minte sa va scoata din casa seara de seara, sa ne adunam in locuri frumoase cu oameni dragi si talentati, sa facem impreuna din editia 13 a Cafekultour – saptamana cafenelelor, o editie cu noroc!

Intrarea este libera la toate evenimentele!

Programul Cafekultour 2017

Luni, 3 aprilie, ora 19,00 – Ambasada (str. Anton Seiller nr. 2)
Spania
Cafetería Embajada – Spania anilor ’60
Concert Sandra Carrillo
Expozitia foto España de noche (Nopti spaniole)

Marti, 4 aprilie, ora 19,00 – Etikheta (Str. Lucian Blaga 1, intrarea de pe str. Janos Bolyai)
Germania
The Berlin – Timisoara game show, cu Marin Caktas si Urban Luig (Theatersport Berlin)
Spectacol de teatru / Improvizatie

Miercuri, 5 aprilie, ora 19,00 – D’arc (Piata Unirii, nr. 5)
Franta
Le voisin (Vecinul), cu Benoit Turjman
Spectacol de teatru / mima

Joi, 6 aprilie, ora 19,00 – Cuib d’Arte (str. Marasesti nr. 14)
Austria
Concert: Mynth (muzica electronica)

Vineri, 7 aprilie, ora 21,00 – Aethernativ (str. Marasesti nr. 14)
Cehia
Concert: Thom Artway (folk, pop, rock)

Sambata, 8 aprilie, ora 21,00 – Mansarda Bastionului Maria Theresia (str. Popa sapca nr. 4)
Romania
If Music Be the Blood Of Love, o productie Cafekultour – o intalnire dansanta cu Razvan Mazilu (asistat de Lavinia Urcan) si actorii Teatrului German de Stat Timisoara: Olga Diana Torok, Oana Vidoni, Horia Savescu, Harald Weisz, DJ: Ovidiu Zimcea, Visuals: Florin Fara

Duminica, 9 aprilie, ora 19,00 – Casa Artelor (str. Augustin Pacha nr. 8)
Polonia
Proiectie filme de animatie O!PLA

Save